-
6.6.2025 od werewolf13
Zdravím,
čeká mě výměna ložisek v krku řízení (je volný, na nerovnostech rachtá a utáhnutí nepomohlo).
Vzhledem k tomu, že na tuto opravu nemám prostory ani vybavení (stabilní stojan pro upevnění moto při sundání kola apod.) a vyrážet ložiska z krku si venku netroufnu, bych se rád zeptal, zda by se nenašel někdo v Brně a okolí, kdo to už dělal a byl by ochotný se toho za úplatu ujmout.
Nemám problém přiložit ruku k dílu taky, odstrojení / nastrojení plasty, nádrž, brzdiče apod. jsem dělal a problém to není. Jen nemám vybavení na upevnění moto a sundání kola a vidle + a netroufnu si na vyrážení a lisování ložisek do krku.
Dílenskou příručku mám (zde z motorkářů).
Než nechat prachy servisu, tak si třeba někdo tady rád přivydělá. Jen bych rád, aby s tím už měl zkušenosti.
Klidně pošlete do PM, pokud byste byli ochotní se toho ujmout a jaká by byla představa o ceně.
Díky předem
-
7.6.2025 od ja1
To by mne zajímalo co jsi utahoval . Víš že musíš sundat horní brýle a utahovat tu matku vespod
-
7.6.2025 od Fueltank
Je to jak říká ja1, já jen doplním, že pokud se ložiska nezadrhávají, ve většině případů stačí jen povolit vrch popustit a nacpat do ložisek pořádnou lepivou vazelínu(já dávám do ložisek tuhle ) a utáhnout zpět na moment plus lepidlo na závity na matku.
Pokud by jsi ale přece jen ložiska dělal, tak už bych doporučoval udělat i přední vidle když budou venku.Doplněno:
Chápeš správně, stačí vidle popustit ve spodních brýlích a použít na to stojan pod předek
8.6.2025 od ja1
Ahoj,
díky za radu, horní brýle jsem nesundával, protože to chápu tak, že nejdřív musí jít dolů vidle.
Nebo je možné nechat vidle jen na dolních brýlích a horní sundat a dotáhnout? Obávám se, že se to hne a horní brýle tam pak už nenasadím.7.6.2025 od werewolf13