-
14.4.2025 od ronda
Chtěl bych poprosit zkušenější, jestli je napadne, kterým směrem bádat, jestli neuslyší něco víc, nebude nějaký nápad...
Levá strana se mi ozývá zřetelně jako šicí stroj. Pravá přede potichu (přiměřeně stáří stroje). K poslechnutí v odkazech na YouTube
"levá strana"
"pravá strana"
Víka jsem měl dole, vše čisté na pohled v pořádku. Hydroštely jsem co nejlépe propláchnul. Chodí volně, stejnoměrně.
Ale - po natlakování většina je vysunutá téměř natvrdo, s ktaťoučkým krokem (v manuálu 0,3 mm) a drží takhle i po vyjmutí.
Dva z nich po vyjmutí mají krok delší, měkčí. Když je natlakuju v ruce, mají krok stejný, jako ty ostatní. Když je ale proženu motorem a za chvíli vyndám, opět mají delší krok. Obávám se, že je to příčina hlučnosti, že nějak netěsní, olej je nestíhá natlakovat.
Jestli je moje domněnka správná, dá se s takovým hydroštelem ještě něco dělat ? Nebo je jednoduše KO a mám vyhlížet nové ?
Ještě doplním, že tlaky válců jsou plus mínus vyrovnané.
Nebo se mám zaměřit ještě na něco jiného, co plyne z poslechu nebo dalších zkušeností ?
Díky za každý postřeh
-
16.4.2025 od TP602
Ahoj, nikdy jsem je nedělal, jen mne to zaujalo, tak píšu, co mne napadlo.
Že by se ti zavzdušnily při montáži, tak to by se zavzdušnily asi i jiné a ne jen stejné 2, když to děláš opakovaně.
Mně napadlo, jestli není k těmto dvěma konkrétním spíš problém s přívodem oleje. A myslím, že by neměl být problém některý z nich zkusit prohodit s třetím, který funguje. Nesmí se přehazovat ty uzavírací šrouby (respektive jejich vymezovací podložky), ale ty samoštely by měly být stejné. Pak bys měl jistotu, že to je v tom samoštelu a musel by jít nový.Doplněno:
Díky, dobrý postřeh, s tímhle si pohraju, to by mohlo leccos napovědět.
16.4.2025 od ronda