-
11.3.2025 od Tom-and-Jerry
Zdravím Vás bando, prosím o radu. Chtěl jsem vyměnit staré žarovky za led, celý předek úplně v pohodě, ale zadní světlo funguje při výměně jen 1 blinkr. ( samozřejmě žarovky zkontrolované v té první patici blinkru svítí led všechny) dvě patice osvětlení ( brzda ) a poslední patice blinkru nic. Díky moc Všem
-
11.3.2025 od ja1
Zkus to s obyčejnou žárovkou ve světle, myslím že tam bude přes řidici jednotku hlidana jak zadni světlo tak přední pozicka.
-
13.3.2025 od werewolf13
Neco podobneho jsem resil na aute - po vymene zarovek za LED se to ridici jednotce taky moc nelibilo.
Jsou dve moznosti: bud koupit LED s predradnym odporem, ktera se a pohledu proudu chova jako zarovka, nebo pridat do eletroinstalace odpor.
Prvni reseni je drazsi, druhe zabere trochu casu, ale pak je mozne pouzivat jakekoli LED a navic je mozne nastavit potrebny odpor podle "tolerance" ridici jednotky, takze to mene topi.
Napr. u VW jsem takto experimentovanim zjistil, ze u 5W zarovky je treba vygenerovat cca 3W odber, aby to ridici jednotka brala jako zapojene.
Odpory v elektroobchede stoji par korun a je to natrvalo; jen pozor na umisteni, prece jen stale trochu topi.