-
10.1.2025 od Jislama
Vlastním Virago 535 - motor má při neutrálu hvízdavý zvuk. Pří jízdě má motorka kovový - skřípavý zvuk na všechny rychlosti. Na výkonu to není znát - má sílu, jede pěkně. Má někdo podobnou zkušenost? Díky za odpověď.
-
10.1.2025 od Milos1
Hvízdání mi jednou způsoboval nějaký typ vzduchového filtru. Kovový klepavý zvuk u 535 často způsobuje vymačkání uložení vahadel ventilů (zvuk, jak šicí stroj ). To není závada, ale vlastnost a netřeba si s tím lámat hlavu. Zvuk múže způsobovat i volnější spojkový koš, jak píše kolega. Ten zvuk je trochu hlubší než od vahadel. Motorku netřeba věšet. Když spojku při volnoběhu vymáčkneš, zvuk by se měl zeslabit, když jí pustíš, tak zesílí. Opět to není závada, ale vlastnost. Ona 535 je zvláštní motorka. Vyráběla se zhruba 15 let bez podstatných změn. Japonec není pitomec, a kdyby to byl sráč, tak by jí tak dlouho nevyráběl. Má sice občas nějaké drobné mušky (viz předešlé), ale je to opravdu držák.
Doplněno:
Ahoj, ve filtr boxu by měla být nějaká vložka. Aby to nacuclo všechno, co lítá vzduchem by motoru moc neprospívalo. Jukni sem: https://www.partsde...motorky/Yamaha/1997/ , co tam má být. Pokud spojka normálně funguje, nic dalšího bych neřešil. Ona ta motorka byla zřejmě napadena kutilem. Použité díly do spojky (plechy, lamely) mohly být mimo toleranci a tak je šipka jinde. Funkčnosti by to vadit nemělo.
Včera v 09:25 od Milos1
Díky za info-měl jsem sundanou nádrž a vlastně vzduchovej filtr tam žádnej nebyl pouze filtr box-prý europská verze.Se spojkou asi bylo něco dělaný protože pod víkem není papírové těsnění ale tmel.Vypíná a řadí OK,při vymáčknutí motorka netahá,ale šipky na motoru nejsou proti sobě jsou asi o 4 mm pounuty proti sobě.
Nevím jestli mám do toho šahat pokud spojka chodí jak má.11.1.2025 od Jislama
-
10.1.2025 od pizda
S hvízdavým zvukom si nerob starosti. A ten kovový zvuk musíš sam nájsť ,najskôr to može byť spojkový koš. Obes ju za zadok zarad rýchlosť a počúvaj.
-
11.1.2025 od krokoš
Čau vospolok, ono, to vyvesenie a potom chod motoru so zaradeným prevodovým stupňom nie je veľmi múdre. Píšem to preto, lebo som čítal , že tá krajná poloha nesvedčí kardanu a súčiastkam v ňom.