Dily na batbike

Nepáli predný valec

• 0

19.11.2024 od mirechd

Ahojte,poprosil by som Vás o nejaké rady. Na Yamahe XVS 650 Drag nejde predný valec ani na sytič za studena,ani nedrží voľnobeh. Karburátor som prečistil s prípravkom na čistenie karburátorov. Po zahriatí zadného valca na sytiči po pridávaní plynu motor začne dusiť,nepravidelný chod,proste o ničom.Občas ako keby naskočil aj predný valec ale ale len vo vysokých otáčkach po pridaní skoro max.plynu.
    Vymenil som ventil plaváku s ihlou,trysky voľnobehu,trysky bohatosti zmesi /nastavil 2,5 otáčky späť/,hlavné trysky,príruby medzi motorom a vstrekom karburátora /sanie/ a stále mi ten predný valec nepáli.Vymenil som veškeré gumové tesnenia,falošný vzduch to nechytá. Premeral som indukčky,fajky sviečok,TPS senzor,vymenil sviečky,nový filter vzduchu.
    Ešte by som mal otázku: vzduchová tryska na voľnobeh a sytič je spoločná alebo má každý zvlášť trysku.Na obrázku sú dva otvory.Č. 1 - vzduchová tryska,tá sa dá vybrať von
    Č. 2 - neviem o aký otvor sa jedná,či je to tiež nejaká tryska.
    Za každú radu Vám vopred veľmi Ďakujem,s pozdravom,Miro.
    Keby mal niekto čas,chuť a trpezlivosť na pokecanie ohľadom tohoto problému,moje tel.č.0908 960 020.

Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

19.11.2024 od Rooks

Ahoj, benzín do předního válce jde ? Tlaky jsi měřil ? Co benzín jak je starý ...

Pajas

Doplněno:

Ahoj ,díky za reakciu. Benzín nový, sviečka nie je prechlastaná je len málo vlhká a tlaky som ešte nemeral. Čakam ešte jednu súčiastku a po štarte ešte nastaviť synchron. Som zvedavý čo to urobí,karbec bol znovu prečistený,možno pomôže už len ultrazvuk. Ešte raz díky za reakciu.
    Miro

20.11.2024 od mirechd

Doplnit odpověď

• 0

20.11.2024 od TP602

Ahoj, já si myslím, že jsi ale ještě zcela nevyloučil závadu elektro. Hodně jsi toho proměřil, ale funguje to dohromady? Já bych vzal stroboskop (jestli ho nemáš, bude ho mít skoro každý autoelektrikář) a podíval se, jak pálí ten funkční a pak bych to píchl na ten, co nejede.
    Nemusíš nic rozebírat, akce na minutu a budeš mít 100 % jasno.
    Teď koukám, že se stroboskop nechá koupit i za pár stovek:
    stroboskopická lampa 12 V - Heuréka

Doplněno:

Ahoj,taktiež díky za radu,no so stroboskom som ešte nerobil ale určite to bude ďalší krok...len neviem či tam nebude chyba s dodávkou benzinu,sviečka vyzerá byť dosť suchá na to koľko točí valec bez spaľovania.Podľa mňa keby dostával benzin a valec nepáli,tak sviečka by bola sakra prechlastaná.Dnes ešte nastavím ventily motora /boli stavané cca pred 3 rokmi/ tak uvidím. Ešte raz díky za reakciu.
    Miro

20.11.2024 od mirechd

Doplnit odpověď

• 0

21.11.2024 od Jeffak

Čus, hlavně je třeba nastavit hladiny, je to základ funkčnosti karburátoru, hlavně když vymenis ventilky tak se hladiny rozhodí! Najdi si v manuálu Fuel level a good luck.

Doplněno:

Pre Rooks. Díky za ochotu,prístroj na synchro mám,takže ok.Súčiastka mi včera došla,hladinyy karbíka sú ok,tak dnes ho hodím do motorky a uvidím.Dúfam že to bude fachčiť pretože pomaly som už v koncoch.

26.11.2024 od mirechd

Ahoj, to synchro je asi nejdůležitější. Jestli nemáš na to přístroj - carbtune tak ti ho klidně půjčím pokud jseš kolem Prahy.

22.11.2024 od Rooks

Ahoj,díky za radu.Hladinu karbíka som nastavil ale ešte so starými ventilmi, to nastavím znovu,takže to znovu urobím,ihlu šupátka som nemenil,nevyzerá v zlom stave a synchronizáciu urobím ked to bude všetko zložené a karbec na mieste.Čakám ešte jednu súčiastku do karbeca /podarilo sa mi utrhnuť mosadznú skrutku na púzdro ihly,už je to na ceste.
    Díky moc za radu,s pozdravom
    Miro

22.11.2024 od mirechd

A jehlu si měnil? Musíš tam dát ten typ co tam má být, nejlépe nechat starou než tam dát univerzalni co je v opravny sade.pak je třeba je se synchronizovat! Podtlakovýma budikama!

21.11.2024 od Jeffak

Doplnit odpověď

Pro vložení odpovědi se přihlaste.

TOPlist