Dily na batbike

Jaké padáky/protektory

Odpovědí (4)
  • 0

29.10.2024 od MMARTINK

Mám padáky Hepco Becker, s tím, že voyage sada je na hovno, protože OEM mlhovky se montují na OEM držák mlhovek, který je upevněn na 2 šroubech na rámu přesně mezi výfukovými svody...Ten držák, to je asi 1cm tlustý plech, který tam překáží....V manuálech jsem vložil manuál montáže mlhovek a tam je to krásně vidět.

Nedávno jsem to absolvoval, je nutné sundat oba boční plasty a odpojit směrovky, jsou tam pak k vidění kabely k mlhovkám a k lambda sondám ( 2 lambdy na začátku svodů) , svorkovnice se rozpojí stahovací pásky přeříznou kabely uvolní a demontují se svody...pak je přístup k upevňovacímu šroubu držáku mlhovek, mlhovky se odpojí, držák se demontuje a vyhodí ( v bazaru to nidko nechce přitom to nové stojí majlant) ..matice svodů se utahují 20 Nm pokud se nemění těsnění za nové doporučuji namazat to speciální vazelínou....

Poté se dá namontovat spodní padák HB, 2 šrouby přes rám.....

Montoval jsem i horní padáky značky HB, na rámu motorky v místě za světlem jsou na držáku kokpitu 2 černé šrouby, které se vyšroubují a na jejich místo se upevní kovový držák padáků šrouby se nahradí delšími....bohužel ten držák měl špatně vyvrtané otvory na ty dva šrouby musel jsem jen upravit aby šel držák spustit asi o 5 mm dolů....

Závěrem - hepco becker je nejdražší ale ne vždy kvalitní výrobek

na zahraničním foru se hodně vychvalují padáky heed, bohužel ten OEM držák mlhovek je překážkou a nevím zda tam heed ppjde bez demontáže....tento držák brání spolehlivé montáži padáků, která jsou vždy zkonstruovány na šroub který jde přes rám přesně v místě mezi svody.

mimochodem kupoval jsem i padáky před boční kufry, na aliexpresu, cena byla o třetinu nižší než originál HB a když jsme je vybalil byl k nim návod Hepco Becker s certifikátem Hepco becker akorát lak byl obyčejný, HB jsou v komaxitu.,

Dlouho jsme uvažoval zda tam dám ty horní padáky , obecně nevypadají moc dobře ale mám červenou motorku a s tou černou to dobře ladí navíc neměl jsem kam dát držák na PET lahev....

Padáky jsem kupoval u prodejce motokufry. cz

Doplněno:

mimochodem padáky - ochrana kufrů - fungují, na benzince mne v protisměru trefil svým kufrem odjíždějící borec na gt1600, on si odřel lak na svém kufru o můj čínský padák kterému se nic nestalo ale byla to rána jako kráva, kdyby jel rychleji, asi by mne shodil

30.10.2024 od MMARTINK

Kdybych to měl kupovat dnes, koupil bych ty nejlevnější padáky z číny, jsou v černém laku nikoliv v komaxitu...padáky ochrání motorku možná při chybné manipulaci na místě, nebo při pádu v malé rychlosti nebo když nedejbože motorka spadne z bočního stojánku...k tomu poslouží i trubky z číny...nedělám si iluze že padáky nějak výrazněji ochrání motorku při dopravní nehodě...

29.10.2024 od MMARTINK

něco takového z aliexpresu

29.10.2024 od MMARTINK

https://www.aliexpre...arch%7Cquery_from%3A

29.10.2024 od MMARTINK

Doplnit odpověď

• 0

29.10.2024 od Quido_Zidle

Ahoj, mám Hepco Becker s Voyage sadou a bez problémů. Nechal jsem si je namontovat při první garančce při 1000 km a jediné co je nefunkční, tak zamykání řídítek, mlhovky jsou uchycené na padácích a fungují bez problémů. Nejsou teda určitě nejkrásnější (teda jako vůbec, ale sakra funkční:
    Před 3ma měsíci mi totiž zachránily prdel (tedy moto před zničením a odtahem) - v Alpách jsem v té euforii ve vracáku neviděl olejovou skvrnu(naštěstí do kopce), zadní kolo mi v náklonu při přidání plynu ustřelilo a už jsem ležel. Odnesl to jenom boční kufr, ulomené závaží na řídítku, jeden deflektor a pár malých odřenin na kapotáži. Jinak to všechno zachránily padáky. Bez nich by to na 100% odskákal motor a čekal by mě odtah domů. Takhle jsem jenom oprášil motorku a hlavně svoje ego a pelášil dál...
    Takže já osobně bych po mé zkušenosti do levné číny nešel...

Doplněno:

Hepco Becker je Čína v komaxitu

29.10.2024 od MMARTINK

P.S.Padáky na boční kufry nemám (proto to chudák odnesl nejvíc). Jezdím hodně bez nich jenom s horním a to pak počítám vypadá dost divně ...

29.10.2024 od Quido_Zidle

Doplnit odpověď

• 0

29.10.2024 od RZ3

Ahoj . Mám padáky sw -motech asi viz foto i s origo. mlhovkami. Jeden problém , že na stejném místě je podkova co má držet padací rám a ostatní držáky takže podložky pryč a nasunout silou. A vlastně další musíš vyměnit ten hlavní šroub co jde skrz rám a vyměnit za delší (je součástí). Ale já ten co tam byl uřízl a do držáku mlhovky vyvrtal díru a ten šroub protáhl až na rám a vše přidělal. A drží to. Totiž při koupi bylo napsáno nelze s origo. mlhovkami. Není tam místo ale je?

Doplnit odpověď

• 0

31.10.2024 od Gadqwd1d

Už dlouho hledám hry, které jsou zábavné a zároveň nejsou příliš složité na pochopení. Zde jsem našel přesně to, co potřebuji – rozmanité herní možnosti a kvalitní grafiku. Oceňuji možnost hrát big bamboo bez jakéhokoliv stresu, prostě jen relaxovat a užívat si herní zážitek. Celkově web doporučuji všem, kteří hledají místo pro kvalitní odpočinek.

Doplnit odpověď

Pro vložení odpovědi se přihlaste.

TOPlist