-
2.9.2024 od Honza-1400
Mám prosbu. U F800 GS 2012 mě začala svítit kontrolka ABS. Diagnostika ukázala následující:
Na co se mám pofívat, popřípadě co kde změřit? Čidla se jeví jako OK, motorek ABS taky vrčí, když ho přes diagnostiku pustím. Mám tam 18" kolo místo původní 17" a pastorek menší o jeden zub. Doteď to ale v této konfiguraci fungovalo (cca 2 roky).
Dík za radyDoplněno:
Jen by mě ještě zajímalo, z čeho se bere signál z přední brzdy do ŘJ, když z ní vede jen banjo do ABS, není tam žádný spínač. A přitom v diagnostice je vidět, když ji zmáčknu a rozsvítí brzdové světlo.
3.9.2024 od Honza-1400
Jen by mě ještě zajímalo, z čeho se bere signál z přední brzdy do ŘJ, když z ní vede jen banjo do ABS, není tam žádný spínač. A přitom v diagnostice je vidět, když ji zmáčknu a rozsvítí brzdové světlo.
3.9.2024 od Honza-1400
-
2.9.2024 od ja1
Nemáš vadný spínač brzdového světla ?
Doplněno:
ABS bere impuls od spinace brzdového světla, přední páčka a zadní pedál ,občas ty spínače zlobi
3.9.2024 od ja1
Světlo se rozsvítí na přední i zadní brzdu. I v diagnostice ukazují správnou funkci. Jedinou chybu, kterou hlásí diagnostika je to přepětí, které se tam objeví a není trvale přítomno. Napadl mě regulátor, jestli není vadný
3.9.2024 od Honza-1400
-
3.9.2024 od Slávek-TDM
Jestli píše overvoltage, tak by to ukazovalo na regulátor, ale dole ve screenshotu vidím 14,4V, což by mělo být OK. Připoj k baterce normální multimetr a zkus naměřit napětí v různých otáčkách.
Doplněno:
Tak jsem si s tím dneska hrál, přes diagnostiku procvakal všechny spínače a relátka, odpojil na chvíli baterku a zkoušel aktivovat ABS při jízdě. Zapínal a vypínal ABS přes spínač a zase zkoušel aktivovat při jízdě a něco z toho pomohlo, teď to funguje. Chybu už to nehlásí a není ani žádná v ŘJ. Po zapnutí klíčku ABS a TC bliká, po rozjezdu zhasne. Nevím jestli pomohlo to takhle všechno prošťouchnout, ale zatím OK. Dík všem za rady.
3.9.2024 od Honza-1400