globalmoto_duben_nolan




Jak opravit přední světlo

  • 0

    29.5.2023 od Gabe11

    Ahoj,
    chtěl bych poprosit o radu, jak vyřešit neodbornou opravu kabeláže k přednímu světlu. Původní majitel měl na motorce xenony, které odešly při mém cestování a ve spěchu mi tento problém vyřešil mechanik tím, že odstřihl původní patice z originální kabeláže (možná už to bylo zmrvené) a žárovku napasoval napřímo na kabeláž bez socketu, viz obr. níže.



    Nejdříve mi žárovka začala problikávat a následně mi odpálila pojistku. Po rozebrání se vůbec nedivím a kontakty jsou naprosto vypálené. Kdyby se jednalo o dálkové, tak to to asi přežiju, ale jedná se o hlavní světlomet, který se sepíná při nastartování motorky...



    Existuje nějaké řešení - socket, abych to mohl (třeba přes redukci) nějak lépe zapojit a neopakovalo se vypálení kontaktů? Vím, že originál socket není problém objednat, ale nevím, jak to napasovat na tu odstřihlou kabeláž a kupovat celou kabeláž kvůli přípojce na hlavní světlomet se mi opravdu nechce.



    Masku mám již celou rozebranou a tak se mi nechce znova zpět skládat bez toho, aniž by se to opravilo.

    Moc díky, přes elektriku jsem naprostý laik.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 1

    30.5.2023 od ivako

    Mne sa to stalo s originálnou paticou ... vymenil som paticu za keramickú ...napr.

    https://www.obautodi...6EAQYCyABEgJeDfD_BwE

    Doplněno:

    Paráda tohle mi přijde jako o dost lepší řešení. Objednám, moc díky!

    31.5.2023 od Gabe11

    Doplnit odpověď

  • 0

    29.5.2023 od Jirkahu71

    asi nejjednoduší by bylo na to nalisovat nové fastony. Hlavně dodržet výkon žárovek. Když osadíš žárovku s větším výkonem (i příkonem) poteče obvodem větší proud, kontakty se zahřívají, až se vypálí a vznikne problém.

    Doplněno:

    Obávám se, že po čase bude stejný problém. Pohyb / problikávání a vypalování... ale výkon / příkon si pohlídám, taky je to možnost, že tam byly nepatříčné žárovky.

    31.5.2023 od Gabe11

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist