bmw_r1300gs_cartec




Měkká přední vidlice

  • 0

    23.5.2023 od Med-ved

    Holka (vysoké a statné slovanské děvče) párkrát spadla, důsledek to prudkého zabrzdění v malé rychlosti. Soused mechanik a motorkář se projel, a naznal, že se mu přední vidlice zdá dost měkká - při silném zabrzdění se dost rychle potopí, a navíc táhne doleva. Jinak ne, při běžné jízdě a provozním brždění je vše v cajku. Ročník 2013, máme ji z druhé ruky - první majitelé motorkářská rodina, měla by mít najeto necelých 9.000 km. Bohužel neznám nikoho s CBF 125 abychom provedli přímé srovnání. Jde mi o zkušenost se stejným strojem - jestli to je normální, nebo ne. Potopení a táhnutí vlevo, né padání

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 3

    24.5.2023 od zimirekm

    Ahoj. Jako majitel brazilske verze, tudiz CG 125, ktere je jen jina vzhledem, mohu rici toto. Souhlasim, je to mekke, pro cloveka co ma rad pivo a rizky. Ale tahnuti vlevo je spatne v kazdem pripade. Geometrie, vule v krku ci vidlich, po padu neco malicko ohnute. Treba jen jedna vidle a tudiz nefunguji stejne. Pri stlaceni pak kolo zmeni geometrii. Muze byt i zadni kolo mimo osu moto, pri napinani retezu. Spatne namontovane predni kolo, vidlice nejsou soumerne. No a pak i ohnuty ram po padu. Zkratka neco krive, ohnute. Nikoliv bezny jev z vyroby. I kdyz pustim riditka v 90 km/h nebo je drzim pravou rukou a brzdim, nic krom brzdeni, to s motem nedela.

    Doplněno:

    Díky. Takže ano, je to měkké z výroby. S tím táhnutím - jak jsem už psal, za jízdy a při běžném provozním brždění se nic neprojevuje. Až při, řekněme, nouzovém. Objevil to až soused když jel na technickou, já tak obvykle nebrzdím, a na téhle mašince moc nejezdím,. Prakticky vůbec. A ano, popisované tipy zkontroluji.

    25.5.2023 od Med-ved

    Doplnit odpověď

  • 1

    24.5.2023 od stnd

    Ahoj, tak udělat olej a gufera nic nezkazí. Dá se dát i lehce jistější olej, takhle se vidle tuní na vyšší váhu a nemusí se nutně dávat jiná pružina. Na 125 to asi nebude laděné jinak než na malého strízlíka :)

    Doplněno:

    Dík, určitě. Je to "ve hře". Jenom mě zajímalo, nakolik jde o vadu či vlastnost.

    25.5.2023 od Med-ved

    Doplnit odpověď

  • 1

    25.5.2023 od Pedl

    Nejčastější příčinou bývá, že jsou vidlice pohnuté v brýlích, tak to chce povolit trochu, srovnat a zas utáhnout. Pak ještě možnost, že je ohnutá některá vidle, tak to už je potřeba třeba vyndat pružiny z vidlic a zkusit maximální kompresi jestli jde plynule. Pak můžou být ohnuté brýle a to už se hůř měří, asi potřeba sundat, ale poznáš, že motorka prostě nejede rovně bez držení. A pak další věci co zimirekm psal...

    Doplněno:

    Dík za tipy, vyzkouším.

    25.5.2023 od Med-ved

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist