bmw_r1300gs_cartec




Nabíjení

  • 0

    5.3.2023 od rimbo

    Zdravím chci se zeptat na nabíjení baterie zapojené do moto BMW F800GS. V návodu je uvedeno, že to lze pouze přes zásuvku na sředním krytu baterky nabíječkou ,která je touto zástrčkou vybavena. Bohužel tato zásuvka je pod napětím pouze po zapnutí zapalování. Při hlubokém vybití je nutné baterku odpojit a nabíjet přímo na svorkách bat. Pozor při delším odpojení může dojít ke smazání údajů v řídící jednotce a je nutné navštívit aut. servis. Neví někdo jak je tato delší doba dlouhá?
    Dík

    Doplněno:

    Ano na jiné motorce to mám připraveno jak píšeš vyvedený konektor a nabyl problém
    Tam je ale jednodušší elektronika. Zde bych měl trochu obavy nechat pripojeny v urcite fazi nabijeni je napeti nabijecky (cetek)až 15V U Bmw je uvedeno že může dojít ke smazání servis. Intervalu.

    6.3.2023 od rimbo

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (6)
  • 0

    6.3.2023 od kojot

    Baterku normálně nabij v motorce. Měl jsem na to kablik s koncovkou vyvedený pod sedlo, jen ho zapojit do nabíječky. Jako to mám i na dalším motorkách. Není s tím problém. Odpojenou baterii jsem měl cca měsíc a nic se z řidicí jednotky neztratilo, všechny údaje tam byly po připojení nové baterky. Nebo nevim o tom co by se mělo smazat..? Možná denní počítadlo km. Ale to tě asi netrápí.. Navic zařízení na vyčtení jednotky má na BMW už dnes skoro každý servis nebo i doma.

    Doplnit odpověď

  • 0

    6.3.2023 od SJ90

    Měl jsem pod sedlem vyvedenou ještě jednu zásuvku napřímo a v zimě motorku dobíjel přes tuto zásuvku a vždy bez problémů. Nikdy se nic nesmazalo. Měl jsem stále původní baterku i po 7 letech stále OK.

    Doplnit odpověď

  • 0

    10.3.2023 od ja1

    U bmw když máš cokoliv v zásuvce tak jde proud i po vypnutí klicku, pokud má odběr nebo do ní pustit proud, můžeš to nabíjet přes zásuvku aniž by byl zapnutý klíček, koupil bych raději origo od bmw

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.3.2023 od Džejár_81

    Ahoj,
    koupil jsem si nabíječku Optimate4 Can bus - edition, a nabíjím přes zásuvku naprosto standardně. Už baterku nevyndavám. Naopak když jsem jí první zimu vyndal, ztratil jsme informaci o servisu jak zde někdo píše. Mám motorku z 2008 tedy jiné informace se mi z počítače asi nevymažou když jich tam ještě moc není.

    Doplnit odpověď

  • 0

    14.3.2023 od sh0cker

    Řešilo se bambilonkrát. Třeba tady https://www.motorkari.cz/tema/?t=227545

    Konektor do nabíječky vytažen od svorek baterky (přes pojistku) dozadu pod sedlo k alarmu. Zaparkuju, připojím OptiMate, občas zajdu omrknout LEDky jestli je vše v pořádku.
    Funguje 10 let. I na další motorce.

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.3.2023 od rascal33

    Ahoj,

    mám origo nabíječku a nabíjí to bez problémů. A pokud považuješ za stav "úplně mrtvá" baterka stav, kdy Ti to ani neprotočí motor, tak i z takového stavu, jsem ji byl schopný nabít.

    Zdeněk.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist