globalmoto_duben_nolan




Asi baterie nebo výpis závad Honda sh 125

  • 0

    26.11.2022 od JardaZ.

    Asi určitě baterka odešla do věčných lovišť. Po připojení skútru přes startovací kabely na běžící auto s baterkou 50Ah stejně startuje přerušovaně a nenaskočí ani se zcela novou suchou svíčkou: Svíčka je pak mokrá. Start přes auto s běžícím motorem je podobný tomu s odcházející baterkou (přerušovaně startuje nebo svítí světla a přístrojovka) . Původní baterka má 6 let. Auto startuje bez problému. Je třeba něco vymazat něco z paměti:nebo kde múže být problém? Nic jiného se nezměnilo.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    26.11.2022 od zimirekm

    Ahoj. Co popisujes, vypada, ze mas nekde malo stavy a autem to nebude. Pokud mas spravne zapojene startovaci kabely a nejde ti z nejakeho jineho mechanickeho duvodu spatne protacet motor na skutru, jako treba vadne lozisko, pridreny pist atp. zkontroloval bych napred kabely u baterie, oxidace, nalomeni atp. Pak zkus pripojit plus pol primo na civku starteru. Mel by tocit motor i pri vypnutem zapalovani. Samozrejme nenaskoci. Je to jen kontrola, ze starter toci motorem normalne a chyba bude nekde ve vedeni. Nemel jsem problem natocit skutr jen na 12 V powerbanku z Lidla. Baterie z auta by musela tocit sama celym skutem Zadna servisni chyba by v tomto pripade nemela byt.

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.11.2022 od Maxipes_Fík

    Pokud máš echt-gold kvalitní čínské startovací kabely s izolací tlustou jako palec na noze a uvnitř mají pár hliníkových, poměděných licen o celkovém průřezu 0,35 mm? a na obalu drzý nápis 1000 A, tak je takové chování startovaného skůtru úplně v pořádku. Je to stejné, jako bys chtěl svařovací kabely od svářečky nahradit zvonkovým drátem a ještě jsi chtěl, aby to svařovalo.

    Doplněno:

    napsal jsem 0,35 mm na druhou a ono to tady z toho udělalo otazník

    30.11.2022 od Maxipes_Fík

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist