bmw_r1300gs_cartec




pění převodový olej v kontrolním šroubu

  • 0

    14.9.2022 od pete_ra

    Ahoj jawetaci, po nějaké době se mi podařilo vyměnit klikovku a složit motor. Jenom při kontrole hladiny převodového oleje se tlačí ven napěněný olej a to i chvíli potom co motor nejede. Co si pamatuju na pinckovi tak to nedělalo? Klikovka + ložiska a gufera jsou nová, nechce se mi to zase půlit, poznám nějak špatné gufero pod spojkou nebo špatné těsnění mezi bloky? Samotný olej nijak moc neubývá...Předpokládám že když ten motor rozpůlím tak bych měl vyměnit ložisko z kterého jsem stáhl klikovku? Další problém mám s hlavou - výkon není nic moc a vypadá že je zkroucená ale ne vlastní plocha s těsněním ale pod jedním šroubem se opře o sebe hlava a žebra válce a těsnění nedolehne na vložku. Hlava asi půjde zbrousit ale řekl bych že nové těsnění hlavy je tvrdší než původní- na starém bylo vymačkané kde se opřela vložka válce, na tom novém je jenom lehká stopa vložky a černý flek kde to foukalo pod hlavou, dá se ten materiál těsnění nějak popustit?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    15.9.2022 od Milos1

    Podle mně máš netěsnost mezi prostorem klikovky a prostorem převodovky, tj. podfouknuté těsnění mezi půlkami karteru. Gufero pod spojkou by to mohlo být také, ale píšeš, že je nové. Asi bych ho zkusil vyměnit. Je to méně práce, než půlit motor. Kdyby výměna nepomohla, tak ti nic jiného nezbude. Před nasazením nového gufera překontroluj jestli není poškozené (škrábnuté) jeho uložení v karteru a na klikovce to samé. Zabrousit hlava jde do určité míry. Pokud se ubere příliš materiálu, bude se následně už pořád kroutit a netěsnit. Těsnění pod hlavu má být hliníkové a má utěsnit drobné nerovnosti a škrábance. Křivou hlavu, nebo dosedací plochu na válci neutěsní.

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.9.2022 od ja1

    Nesedí kartery, olej tam máš určitě převodový pp80?

    Doplněno:

    Roztáhnou od sebe, když jsou stažené šrouby? To by se tam ten válec musel lisovat.

    19.9.2022 od Milos1

    Když někdo rovná kartery tak zapomene že válec má nabehy a ty je pak rortahnou od sebe

    19.9.2022 od ja1

    Na ten jev nemá viskozita oleje vliv. Ložisko se měnit nemusí, pokud ho při demontáži nepoškodíš. Překontroluj, jak vypadají dosedací plochy. Pokud si s nimi nebudeš jistý, je možné použít "chemii" Loctite 510

    19.9.2022 od Milos1

    Olej v převodech už nevím přesně PP80/90 ale než jsem ho tam dával tak byl doporučený co tam má být. Asi to fakt bude těsnění mezi bloky, zrovna u klikovky je tam takový zub a ztenčená plocha těsnění... Musím vyměnit i ložisko když budu půlit?

    18.9.2022 od pete_ra

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist