bmw_r1300gs_cartec




Pionýr špatně startuje, za tepla vůbec ne

  • 1

    10.7.2022 od Kfaseq

    Dobrý den,
    po několika víkendech strávených pod Pionýrem sem již přicházím pro radu, protože jsem již naprosto zoufalý.
    Pionýr jde za studena s drobnými komplikacemi roztlačit. Dokonce se mi včera povedlo ho nastartovat na nakopnutí (trvalo to dlouho ale ano, nastartoval jsem).

    Po X letech stání ve vlhku ve starší budově pro telata jsem se rozhodl, že ho uvedu zpět do provozu. Jedná se o verzi po faceliftu - r.v. 1980. Zapalování je trošku bastl - čokoládou spojený kablík. Též trochu pofidérní elektroinstalace, která vypadá jak kdyby trošku ohlodaná od krys. V říjnu se mi podařilo motorku i docela projet - jel jsem s improvizovanou nádrží z PETlahve umístěnou na řidítkách. Fichtl jel, ale po přeřazení se mu moc nechtělo, jeho výkon spočíval hlavně ve vysokých otáčkách. Před asi měsícem jsem koupil nový kohoutek a používal už nádrž normálně. Seřídil jsem odtrh - 0,40 mm. Pionýr jel nádherně, ujel jsem tak 2 km. Pionýra jsem uklidil, že se půjdu koukat na hokej a že to pořádně projedu zítra. Další den Pionýr ani neblafnul . Včera zase - seřídil jsem odtrh a vyrazil- dal jsem raději novou svíčku. Jelo to tak 200m, pak Pionýr ztratil výkon a následně úplně přestal táhnout. Snažil jsem se ho potom roztlačit, ale vše marné. Pionýr tak jako poblafával - jak kdyby jel, ale prostě se sám neodpíchl. Dalším podivným chováním bylo, že tak jako divně občas pšoukal - nepřišlo mi to úplně jako střílení z výfuku, ale s ním je možné všechno. Spíš si lámu hlavu nad tím, proč to nejede za tepla a proč když s tím nic nedělám, tak to den na to nenastartuju. Nemůže to způsobovat vadný kondík? Taky když jsem vypouštěl nádrž, tak z toho občas tekl nějaký černý bordel - maličko. I přes to, že je tam filtr a nový kohoutek.

    Děkuji moc za radu a pokud byste potřebovali cokoliv specifikovat, co nejdřív upřesním.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 1

    10.7.2022 od kokoška.

    Tak otázkou je jakou to má kompresi, zda nejsou zalepené kruhy, zacpaný výfuk karbonem.
    Nádrž vyčisti 10% roztokem kyseliny citronove - na netu je návod hledej.
    Karbec nastav dle příručky - hladina, trysky, jehla.
    Dal jsi aspoň novou svíčku nebo tam máš něco stoletého.

    Doplněno:

    Nádrž vyčistím, díky za radu!

    10.7.2022 od Kfaseq

    Výfuk čištěn, svíčka nová. Karbec se mi zdá nastavený- už jsem ho ladil - hladinu. Úplně nevím, co mám ladit na tryskách? A kompresi změřím jak?
    Děkuji předem za vaší odpověď

    10.7.2022 od Kfaseq

    Doplnit odpověď

  • 1

    10.7.2022 od Milos1

    Gufera na klice

    Doplněno:

    Děkuji, za radu. Podle čeho tak soudíte?

    11.7.2022 od

    Děkuji, za radu. Podle čeho tak soudíte?

    10.7.2022 od Kfaseq

    Doplnit odpověď

  • 1

    11.7.2022 od Medved

    Protoze pises, ze ses sel divat na hokej a protoze jsi mne pobavil tim fichtlem po faceliftu ... zkusim to trochu shrnout:

    - gufera na klice jsou dobry tip - muze to tim byt, protoze kdyz netesni, taha si pres ne motor vzduch a ochuzuje se smes. Navic to obvykle neni konstantni stav, takze se to chova chvili jakz-takz a chvili naprd. Pozdeji uz jenom naprd.

    - na tryskach nic stelovat nejde, kokoska myslel, zkontrolovat jestli neni nektera tryska zalepena bordelem a jestli tam jsou spravne velikosti trysek.

    - kompresi zmeris mericem komprese . To je tlakomer, ktery se nasroubuje misto svicky a pri plnem plynu se toci motorem. U fichtla to moc vyznam nema, protoze nema starter a pri dupani na startpaku to presne nezmeris. Staci, kdyz se budes soustredit na to, jestli zatepla pri pomalem slapani na startpaku citis alespon nejakou kompresi anebo se to vrti jako kdyby tam nebyla svicka.

    Muj tip je, ze po X letech stani v krysim palaci to bude vsechno dohromady - zasranej karburator, ztvrdly a deravy gufera (a vsechna ostatni tesneni a priruby), ucpanej vyfuk karbonem a vybehanej motor.

    Doplněno:

    Děkuju moc za radu!

    12.7.2022 od Kfaseq

    Doplnit odpověď

  • 1

    15.7.2022 od elvis78

    U mě to bylo že 1x za čas odešel kondik. Vyměnil sem ho a fichtl lítal skoro 70

    Doplněno:

    Díky, vyměním! U nás v rodině (žádní odborníci přes moto, jen traktory) se všichni domnívají, že to bude opravdu ten kondík, uvidím. Dík!

    16.7.2022 od Kfaseq

    Jako že jedeš najednou se mu chce skoro vůbec ale furt jede, ale hrozně blbě

    15.7.2022 od elvis78

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist