bmw_r1300gs_cartec




Náhrada za originál baterii HY110 - ATAS 2018

  • 1

    8.5.2022 od Ledys

    Zdravím motorkáři,

    abych popsal můj problém. Po zimě jsem vytáhnul svojí africu adv sports r.v. 2018 z garáže, udělal jsem takovou tu klasickou každoroční údržbu. Přiznám se, že baterku jsem na zimu neodpojoval, ale mašina stála v teplé garáži, tak jsem to neřešil. Nicméně mašina naskočila po zimě jak nic, tak jsem se jel projet. Po ujetí zhruba 3 km mi najednou vypadla celá elektronika a po otočení klíčku se už ani nenahodila palubka. Motorku jsem odtáhnul do garáže a začal zkoumat.

    - kontakty na baterce byly dotažené
    - pojistky jsou všechny OK
    - po vyndání baterie jsem na ní naměřil 0 V =>pro Li-ion baterku to je pravděpodobně smrt

    Z výroby je tam namontovaná baterie ELIIY Power HY110. Za novou mi v servisu v Hondě řekli 11 tis. Kč, což mi přijde jako neskutečný úlet. Bohužel jsem tuto baterii našel na netu kolem 500 E, takže se mě servis aspoň nesnaží natáhnout.

    A moje dilema, které řeším a asi jádro dotazu. Jak se mohla baterka takhle oddělat po cca 3km jízdy? Čekal bych, že jí třeba po zimě vůbec nenahodím, ale že nastartuji a umře až potom je divné.

    A druhý dotaz, řešil tu už někdo výměnu této baterie? Honda má samozřejmě rozměry nastavené tak, že se mi nedaří najít baterii s podobnými parametry, aby se mi tam vešla.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 1

    8.5.2022 od stnd

    Ahoj, s Lionkou nemám zkušenosti takže nevím jestli mohla podat svůj poslední výkon a zhebnout, ale to co popisuješ vypadá skoro přesně jako když motorka nedobíjí. Tak až vyměníš baterku, zkontroluj si jestli ti motorka správně dobíjí ;)

    Doplnit odpověď

  • 1

    8.5.2022 od CRF1000

    já mám afriku koupenu 2018, podle označení na některých plastech je to výrobeno ve 2 polovine roku 2017 baterku jsem musel vymenit před měsícem.....a to jí nikde nenechávám, v zime je doma ve skříni a jednou za měsíc dobíjím inteligentní nabíječkou CTEK 0.8.....letos v dubnu .v servisu mi zjistili minimální kapacitu....byla tam yuasa, dal jsem novou yuasu....Takže baterka z roku 2017 vydržela 4 roky v provozu, mám najeto 25 tis a o baterku jsem se staral

    Doplněno:

    to máš ještě dobré, protože do roku 2017 tam dávali klasický elektrolyt/gel a je na to i dost velká ta přihrádka na baterku. Bohužel pak přešli na Li-ion a ta je menší a blbě se hledá náhrada.

    8.5.2022 od Ledys

    jo a cena v sevisu byla kolem 3 litrů , i když by se dala sehnat o něco levněji nechal jsem jí vymenit....

    8.5.2022 od CRF1000

    Doplnit odpověď

  • 1

    8.5.2022 od nemecekj

    Mám najeto 80t, na stále origo, ale v Hondě Olomouc mi nabízeli origo za 11, a "náhradu" za 3t, ale PRÝ je slabší. A protože je tak blbě uložená, tak do jiné než Li-ion bych nešel.

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.5.2022 od houmber

    Podivej se sem, zkontroluj rozmery:
    https://www.motostar...mEAQYAyABEgIaXfD_BwE

    Radek

    Doplnit odpověď

  • 0

    5.1.2023 od Rewolt

    Zkusmo bych se zeptal třeba tu https://www.avacom.cz/

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist