globalmoto_duben_nolan




Nefunkcni zadni svetla 3V1 LED

  • 0

    18.3.2022 od drivt

    Ahoj, chtel bych vas pozadat o vase rady a zkusenosti.
    Jezdim si na HD 48 Sporsteru r. 2011, bohuzel zadni svetla, ktera jsou LED 3V1, maji poruchu takovou, ze mi sviti u jenom oranzove pole pro blinkry, ale cervene pole pro brzdy na jednom svetle uz nesviti vubec a na svetle druhem, uz jen velice slabe.
    Jak se to da resit?
    Predem diky za vase rady a navrhy.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    20.3.2022 od zdenysrx6

    dá s to řešit výměnou , a to bud celých světel , nebo ˇjenomˇ výměnou led diod

    Doplnit odpověď

  • 0

    22.3.2022 od Dawes

    Sice jsem neviděl konkrétní řešení HD, ale obecně vzato, je tam v každym blinkrosvětle plošňák, na něm nějakej stábl nebo proudovej zdroj pro LEDky, který mívaj typicky 5V a nějakej normativní proud.
    Co na tom může odejít jsou ty zdrojíky, nebo společná zem která někde dostatečně nezemní bo prostě HD konektory cestou (řešil jsem jich mraky na různě starejch strojích, prostě korodujou a ještě k tomu reznou). Že by odešly přímo ty pole ledek není tolik pravděpodobný, ale stát se to může taky. Oni ty čipy šijou ťamani a je to prostě spotřebka. Plus kKdyž si vezmeš ty vibrace jak od Tatramatky, nechtěl bych bejt součástkou na plošňáku na jakýkoliv mašině, ti spíš na vibracema proslulym HáDé.

    Takže pokud jsi kutil, odpoj ty multisvětla a zkus je připojit natvrdo. Brzdu, obrys, bliknu. Pokud jdou, je to v konektorech a oprava bude na půl hoďky a na trochu maziva na póly baterií.
    Pokud nepůjdou, můžeš zkusit delaborovat ty plošňáky a testnout jen sekce ledek, co nejdou. A buď vyměnit (100% SMD LED čipy - oser maximální) nebo osadit něčím jiným.
    V případě neúspěchu poplácat prasátko a koupit nový multisvětla.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist