globalmoto_duben_nolan




AV Agusta brutale 675,800 nebo Triumph speed triple /street

  • 0

    10.1.2022 od JirkaPardubice

    Ahoj,

    už nějaký ten den zírám do počítače a hledám všelijaký diskuze o těchto dvou strojích a rozmyšlím, jaký z nich mám pořídit mám max 150tis a dalo by se za to něco sehnat ale potřeboval bych k rozhodnutí nějaký rady,zkušenosti uživatelů těchto dvou strojů. Případně proč by sis koupil tu nebo onu mašinu,mám 185cm 80kg jezdím kolem komína i delší trasu,co se týče spolehlivosti a techniky obou motorek atd. Budu vděčný za každý názor k tomuto tématu

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    10.1.2022 od opic26

    Čau Jirko. Nadpis Tvé diskuze je trochu zavádějící, protože se s přihmouřením obou očí týká 3 typů motocyklů. Brutale VS Street VS Speed, je tak?..pominu-li obsahy. Na Agustách jsem jel, v létě jsem bohužel zahodil RS-o 765 a vlastním třetího Speeda. Tříválec jednoznačně ANO. Nevím jestli se Ti nelíbí, ale MT-09 by se do výběru taky hodila. Zvláště pokud jsi limitován 150t, což je podle mne dobré rozhodnutí a zůží zdravě výběr na základě Tvých možností, kdy se u Triumphu dostaneš se Speedem 1050 s odřenýma ušima k prvním 515NV (r.v.2011 max) a Streetem 675 někam k roku 2013/14 asi. U MV to neumím posoudit.
    S Triumphy jsem nikdy neměl problémy a kamarád s Brutale 800 2013 je na tom prý krom start relátek podobně. Agusty jsou jak Ducati - více emotivní, díky krátkému rozvoru hravé a motor je pěkně výbušný. Hravé může znamenat i nervózní, a to každému nesedí, zvláště pokud chceš jet i dál. Brutale 800 2013 má předepsaný servisní interval 6000km, což může být argument proč ne. MV budou určitě náročnější na servis a jestli nemáš rád předek stále lehce v luftu a kmitající řidítka, tak bych řekl ruce pryč. Hodně aktivní řízení i když Ty sám jsi napíchnutý na nádrži bez možnosti nějakého zásadního pohybu. Myslím že je to velká zábava pokud chceš sportovat a nahánět motardy okolo komína. Víc Ti ale řeknou majitelé.
    Street je podobná věc i když s daleka né tak ostrou geometrií a motor okolo roku 13 tomu z MV zvláště nahoře sekundovat neumí. Brutale byla v době svého vydání modernější motocykl i když Street 675 je štika a těch 107k stačí na pěknou parádu. Samozřejmě pokud možno řešit R-kovou verzi. Zásadní je radiální pumpa na brzdě, která i přes Nissin třmeny starší verze Speeda (515NJ) brzdí tenhle lehký stroj libově. S Tvým rozpočtem jdi rozhodně po Streetech už s výfukem dole.
    Měl jsem možnost přesedat ze Speeda 1050 2006 na Streeta 675 R 2014 myslím, nebo 16. Tam bych si dnes vybral Streeta, který byl o parník agilnější, ječel krásně s laďákem a točil se jak čert. I tak byl můj první Speed skvělá a hlavně pěkná motorka.
    V Alpách jsem zase předloni měnil svoji 2011-tku 1050 za Brutale 800. Říkám MV dělová koule, protože ten paket při té šílené geometrii tak pusobí a i motor se jeví silnější než je. Moje 1050 byla oproti MV jak letadlová loď. Speedy jsou ale neskutečně stabilní stroje i při vysokých rychlostech a na zatáčkách kde jezdím, ztrácím oproti třeba MV jen díky setrvačným hmotám, které musím brzdit a nemám kule tak pustit do zatáčky. Pomalu, nebo rychle, zatáčky nebo dálky - Speed umí všechno. Tlumiče tomu fungují a nechá se s dobrým obutím pěkně tlačit do viglů.
    Jestli máš chuť, podívej se co jsem o Triumphech napsal k svým motocyklům na profilu.
    Rozhodně je to i otázka vkusu a já nevím, co se Ti líbí.
    J

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.1.2022 od ST4Marc

    Bral bych všechny uvedené motorky.... ale mám Speeda 1050 a určitě nelituji... I "papírově" je fajn dostupnost dílů, doplňků a servisu.... Pohodlný i na celý den v sedle... Nicméně motorky jsou o emocích a rozhodnout se musíš sám. Já bych řekl, že pokud najedeš ročně pár tisíc kilometů, klidně i MV... Pokud se dostaneš na 5 tis. a víc, zvolili bych Speeda.... Mám v říjnu koupený zde zmiňovaný rok 2006 ve výborném stavu za usmlouvaných 86 tis. Kč , tedy určitě za 150 tis. koupíš velmi pěkný ročník nad 2010. V podstatě tuhle motorku sleduji 5 měsíců v inzercích a zase takový fičák to není...

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist