globalmoto_duben_nolan




kontrolka oleje

  • 0

    20.11.2021 od akyr

    Prosim o radu, při zapnuti klřčku nesviti kontrolka oleje a rezervy paliva, když jsem ukostřil kablik od olejoveho čidla tak se kontrolky rosvítí, je to čidlem nebo neco v elektrice Děkuju za každou radu.

    Doplněno:

    Ahoj, prosím tě, mám ten samý problém . Vyřešil si to? Dik.

    9.8.2023 od Kahin

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    20.11.2021 od krokoš

    Čau, teda Inazumu mám, ešte som zatiaľ nemal problém z elektrikou, ale tu na motorkároch sú k tejto motorke aj manuály. Nie som nejaký zdatný a priznám sa , ešte som ani sám nepozeral poistky, lebo som to nepotreboval. v manuáli som to našiel , poistky sú niekde pri baterke, pozri manuál. Podľa mňa je to poistka druhá z prava. V tej pravej väčšej krabičke. ale ako píšem, len som to našiel v manuále. Inak ten vodič z poistky ide na druhý pól, ten z čidla ide priamo do žiarovky. . Pozri v prvom rade poistky, ale pátral by som, aj prečo ju vypálilo. Síce to možno má iba oxidáciu na poistkách musím to aj na svojej pozrieť, ešte som do toho neliezol. skús tie poistky skontrolovať či sú OK a dať späť. Teraz ma napadlo, nejazdil si posledne na rezervu? Rezerva funguje tak, že sa tam hreje odpor v nádrži a ak je na vzduchu tak sa kontrolka rozsvieti, ak je ponorený v benzíne a sa chladí tak zhasne. a ako som písal, pozri najprv poistku a potom dávaj pozor keď budeš mať málo benzínu či to zas nevypáli tú poistku. Poistka by mala byť spoločná pre čidlo oleju a benzínu .

    Doplněno:

    Po výmene poistky by som ešte odpojil pod nádržou konektor k tomu snímaču rezervy, pozor sú tam dva vývody ten viac vpredu je ukazovateľ a ten vzadu je ten snímač. Snímač sa dá kúpiť aj použitý tu na bazare. Viem, lebo som s tým laboroval, môj snímač bol hrdzavý a nefunkčný. som ho opravil tak som nakoniec nekupoval druhý. Poistku mi ale nepoškodil. Skúsil by som jazdiť bez zapojeného snímaču rezervy , či bude fungovať spínač na tlak oleju a či b ude svietitť olej. To je potrebnejšie ako rezerva, máš ešte ukazovateľ množstva paliva.

    21.11.2021 od krokoš

    Potom napíš ako si pochodil. čau

    20.11.2021 od krokoš

    Doplnit odpověď

  • 0

    21.11.2021 od zdenysrx6

    tyto kontrolky mají společný plusový pol , který je neustale pod napětím (pokud je zapnutá spínačka) , a spínaným mínusovým polem se zajištuje rozsvícení kontrolky , takže jak píše krokoš , zkontrolovat plusovou větev

    Doplněno:

    no jo to ma dajos pravdu , ale obě najednou nemají kostru?

    23.11.2021 od zdenysrx6

    Doplnit odpověď

  • 0

    22.11.2021 od dajos

    Ahoj,s první částí odpovědi souhlasím "tyto kontrolky mají společný plusový pól , který je neustále pod napětím (pokud je zapnutá spínačka) , a spínaným mínusovým polem se zajištuje rozsvícení kontrolky"..., ale závěr bych viděl přesně opačně. Pokud jsi obvod ukostřil a rozsvítili se ti kontrolky, tak nemůže být problém v plusové větvi. To by se ti nic nerozsvítilo. Ale je to známka toho, že je problém s mínusem, nebo-li kostrou.
    Tlakový spínač je jednoduchá on-off součástka. Pokud není dosažen minimální mazací tlak, tak je sepnutý a spíná obvod kontrolky mazání na kostru. Pokud zůstane viset v rozepnutém stavu, tak nebude kontrolka svítit i při vypnutém motoru a zapnutém zapalování. Takže se dá jednoduše kontrolovat na průchodnost - nějaký odpor versus nekonečný odpor. Tož tak ve zkratce.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist