bmw_r1300gs_cartec




Vůle mezi rozetou a zadním kolem - Yamaha MT-03 660

  • 0

    7.5.2021 od Kladivo5

    Ahoj, chtěl bych se zeptat na jeden problém. Na mojí Yamaze mám vůli mezi zadním kolem a uložením rozety a chci se zeptat, zda-li někdo netuší co by mohl být za problém? Vůle je jak ve směru otáčení kola tak i ze strany na stranu. Kamaráda napadlo, že se mohly poškodit silentbloky v kole. V příloze je odkaz na video, kde jsem se snažil tento problém natočit. Díky za jakýkoliv názor.

    Doplněno:

    7.5.2021 od Kladivo5

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    7.5.2021 od Slávek-TDM

    Lozisko v rozete je v riti a jsou vymackany silentbloky tlumice zaberu. Oboji se da koupit a relativne lehce vymenit..

    Doplněno:

    To je konstrukční chyba, rozeta je uložena na jednořadém kuličkovém ložisku, které není na takové namáhání (vyvracení do stran) stavěné, tím se ožvýkají ty gumové kostky tlumiče záběru a pak to dělá to co je vidět na videu. Dá se to předělat na dvouřadé ložisko s kosoúhlým stykem, čímž se ta konstrukční chyba odstraní, životnost těch drahých gumových kostek se zněkolikanásobí a rozeta nemá vůli do stran. Je k tomu potřeba akorát soustruh, soustružník a koupit to dvouřadé ložisko, úprava je popsána na forum.xt660.cz pokud má MT 03 stejný unašeč rozety, jako XTčka.

    10.5.2021 od Maxipes_Fík

    Čau, ja by som ešte doporučil po výmene dať pozor na napnuutie reťaze, teda na dodržanie vôle reťaze, lebo toto poškodenie ložiska v rozete poukazuje na príliš napnutú reťaz. Presne povedané reťaz z menšou vôľou ako má byť.

    8.5.2021 od krokoš

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist