bmw_r1300gs_cartec




přehřívání motorky, chladicí kapalina teče přes přepad

  • 0

    24.4.2021 od Marmarenec

    Dobry den, mam dotaz. Neví někdo, čím by mohlo byt přehřívání motorky a následné vytékáni chladicí kapaliny přes přepad? Co sem si tak procital, mohlo by to byt,, praskle těsnění pod hlavou. Diky za rady

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    24.4.2021 od Skrunch

    Zdarec. Těsnění pod hlavou se většinou projevuje tak, že se Ti z výfuku trousí voda (některé výfuky mají odtokové dírky kvůli kondenzaci, zkontroluj tedy po dostatečném zahřátí svodů).
    Další možnost je termostat. Ale rádo to dělá i nalévací víčko chladiče. To funguje jako "Papinův ventil".
    Začal bych asi tím nejjednodušším: takže víčko (vyčti v manuálu, jaký musí udržet tlak, většinou 1,2bar), pak ermostat a až posléze bych to řešil kontrolou těsnění.

    Doplněno:

    Záměrně píšu v -manuálu-, protože spousta motorek je zasažena kutilem a divil by ses, co jsou lidi schopni na motorku dát, aby to "nějak" fungovalo. A některé motorky mají 1,2 a dokonce i 1,3bar . Ale to je jedno, důležité je, aby byla závada správně odstraněna

    25.4.2021 od Skrunch

    Vycist tlak se da primo na vicku. A 1.2 se dava spis u aut. U motorek je to 0.9 az 1.1 tech 1.2 je moc.

    25.4.2021 od cuir

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.4.2021 od maxx101

    Mohlo by, ale těsnění u motorek moc často neodchází. Navíc by ti to bíle kouřilo z výfuku. Spíš bych nejdřív kouknul, jestli to máš odvzdušněný a jestli špatně netěsní víko na chladiči. Pak bych ještě kouknul na termostat a vodní pumpu.

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.4.2021 od ja1

    Při jaké teplotě letí voda? Zapíná ventilátor?

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.4.2021 od libor600

    Zkus to natočit s povoleným víčkem chladiče, pokud se závada bude opakovat osahej chladič jestli kapalina cirkuluje, bude horký po celé ploše, také hadice a vodní pumpu. Dobře tady bylo řečeno, mohl po zimě zůstat zalepený termostat a funkčnost ventilátoru také je potřeba provést. Pak dej vědět na co jsi přišel.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist