globalmoto_duben_nolan




Karburátory

  • 0

    1.4.2021 od Čadil

    Dobrý den,můžu se zeptat,prosím,zkušenějších,jak dlouho nechat palivový kohout na PRI-naplnění karburátorů na Banditovi 1200 po zimním stání,cca 4 měsíce?Kolik zhruba vteřin,minut?Děkuju Jirka.

    Doplněno:

    Já to právě tak 10-15 vteřin pustil na PRI,po pár kratších startech chytla,chvíli se vztekala na 3 válce,ale pak už v pohodě hudrovala.Chytne mi každé jaro,jen jsem chtěl zkusit to přeplavení,abych netrápil tak startér.Ale nějakou změnu stran přeplavení a nepřeplavení jsem nezaznamenal.Třeba to chtělo dýl nechat otevřené.Karburátory mám loni po opravě,přetěsnění,vyčištění,plus podtlaky..Děkuju kluci za radu a Váš čas.Jirka.

    2.4.2021 od Čadil

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    1.4.2021 od Pedl

    Zkus třeba 10 vteřin a zas přepni na ON, když nepomůže tak zase
    Ale já to nedělám, prostě delší dobu přidržím Start a vždy se to rozjede.

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.4.2021 od ferda.66

    je to samospad,takze treba skuz pocitat do deseti,a pokud mas ok baterku,tak ten zbytek,co bude (jestli) chybet ti to natahne .Ja mel pauzu max 3 tydny,a tech 10-15vt stacilo....

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.4.2021 od _ldp_

    Tak zrovna dneska jsem toto řešil u mého Bandita... 1. start po zimě. Vypekla mě baterka, takže nakonec jsem dával moto na nabíječku a abych se aspoň kousek projel pomohl si kabelama a baterkou z auta. Zapomněl jsem kohout na PRI skoro hodinu a nic se neděje. Jinak ale stačí opravdu pár vteřin, jak už psal někdo přede mnou.

    Problém s delším puštěním na polohu PRI může nastat, když netěsní některá z jehel v plovákové komoře. To se pak zalije válec benzínem a při pokusu o start, kdy je daný válec ve fázi komprese, dostane píst štos (nedojde do horní úvrati) a je dostartováno. Navíc nachčije benzín přes kroužky pod píst do oleje.

    Potom jedině svíčky ven, startérem vycákat benzín z válců a pokud toho proteklo do oleje příliš hodně, pak i výměna oleje.

    Tak šťastné startování do nové sezóny

    Doplnit odpověď

  • 0

    2.4.2021 od ja1

    poloha pri je jen otevření kohoutku bez podtlaku , je uplne jedno jak dlouho je otevřený , benzin v karbci zastaví jehly nad plovakama

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.4.2021 od Hydropes

    Me se jeste osvedcilo pri otevrenem PRI parkrat trochu zakyvat motorkou ze strany na stranu
    Pak chytaji hned 4 a ne valec po valvi

    Doplněno:

    Tak jsem taky zkusil při přeplavování karburátoru bandit nahnout párkrát sem tam na stranu a fakt chytla líp.dřív a nakuckala na 3 válce.Super rada,děkuju

    1.4.2022 od Čadil

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist