globalmoto_duben_nolan




Chcípaní motorky

  • 0

    20.3.2021 od Silveron

    Ahoj všem, mam problém s mojí Suzuki intruder vs 800-96rok. Motorku mam asi 10 roku a od té doby co jsem ji koupil má jeden velký problém, při jízdě chcípá kopmletně celá motorka. Prvních cca 6 roku jsem to neřešil, protože skapala max dvakrát za sezonu. Potom jsem na ní nějaký rok nejezdil a ted se k ní vrátil a už se na ní nedá jezdit. Příklad, jedu kratičkou trasu cca 8km a je schopná třeba 3 krát za jízdy chcípnout. Je tam jedna zvláštonst, motorka chcípá vždy když dojíždím ke křižovatce, nebo projíždím zatáčkou a potřebuju podřadit. Zmáčknu spojku a ještě dobré, ale jak cvaknu kvalt dolu tak v ten moment šlusne celá motorka. Děje se to vždy jen při podřazování. Nejvíc asi při podřazování z trojky na dvojku, nebo z dvojky na jedničku. Zastavim,znova v pohodě nahodim a jedu. Nechcípá na volnoběh-krásně drží. Dobře startuje v pohodě jede,nestřílá z výfuku nic. Motorka je asi dva dny po kompletní generálce motoru- seřízené karburátory, výměna všech oleju atd. I ty roky před tím, co jsem měl motorku v servisu, vždy po komplet go motoru problém zustával. Bratr prošel komplet celou elektroinstalaci a zkusil všechno možné a nic nenašel. Známý mě dal tip že by to mohly dělat cívky možná. Prý se tváří jako v pohodě, ale přitom blbnou. Bohužel nevim, v elektrice se vubec nevyznam. Kdyby někdo tušil čím to je, byl bych neskutečně rád za info.

    Předem všem moc děkuji za jakýkoliv tip

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (7)
  • 0

    20.3.2021 od TDM851

    No, pokud ti to nějak necuká, tak to na cívky nevidím. Intruder je trošku potvora. Seřídit karbecy je fakt um. Jsou spojený táhlama, dost se liší seřízení za studena a za tepla. Dal bych to seřídit někomu jinému nebo přidal na volnoběhu.
    Takto se fakt někde akorát zmrzačíš.

    Doplněno:

    Karbece jsou podle me dobře seřizené. Myslim že ten člověk co to dělal se vyzná. Sám říkal že je to celkem složité. Ale dik

    20.3.2021 od Silveron

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.3.2021 od Puppkinss

    Ahoj, jen myšlenka. Když máš zařazenou rychlost a vyklopíš stojánek moto chcípne. Napadá mě, zda tě nezlobí tenhle spínač, když to na volnoběh běží, tedy pokud tím myslíš neutrál. Jasný, že za jízdy stojánek nevyklápíš ale spínač by tě trápit mohl. Jen myšlenka, jsem naprostý laik ...

    Doplněno:

    Ale dík za tip

    20.3.2021 od Silveron

    Nene, stojánek to není. To uz se zkoušelo.

    20.3.2021 od Silveron

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.3.2021 od cuir

    mel jsem s mym intruderem stejny problem.
    Zavada byla u baterky, je jak jiste vis umistena pod motorkou a uz si presne nepamatuju jak se to stalo, ale pri jizde se obcas dotknul plusovy pol ramu nebo kastliku a motorka chcipla. Nevypalila se zadna pojistka jen chvili neslo nastartovat. Po minutce stani motorka zas bezproblemu naskocila. Prisel jsem na to nahodou, zamezil jsem dotyku polu o kostru a od te doby bylo po problemu. Nevim ted presne jestli se dotykal primo pol baterie a nebo treba ocko od kabelu... uz je to hodne let, ale problem byl urcite nekde v tom okoli kastliku a dotyku pluska na kostru.

    Doplněno:

    Dik za tip. I na toto jsem se dival a nenasel problem, ale jeste to radej jednou proverim. Jinak diky moc vsem, vazim si kazdeho tipu.

    20.3.2021 od Silveron

    Doplnit odpověď

  • 0

    21.3.2021 od Vinohradník

    Nemůže to být čidlo náklonu?

    Doplnit odpověď

  • 0

    21.3.2021 od RTourer

    Nemám úplně představu, jak je to konstrukčně udělané a jestli je to vůbec reálné, ale co třeba snímač polohy neutrálu?

    Doplnit odpověď

  • 0

    22.3.2021 od Bigmen_cz

    Nevím, jak je řešený palivový filtr u Intruderu, ale u Stromu to dělal zajetý palivový filtr. Úplná kaše rzi. A pokud to kdysi dělalo občas a po delším stání často, skoro bych věřil, že tady bude problém.

    Doplněno:

    Dekuji,dekuji vsem. Musim to vsechno proverit a potom dam vedet.

    23.3.2021 od Silveron

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.3.2021 od Policajtmachoff

    Prošel bych i svorkovnice elektřiny a prostříknout kontaktolem. Známé svorkovnice úplně vyhořela a než na to přišla tak zrušila baterku. Pak zbytečné nákupy dílů.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist