globalmoto_duben_nolan




Černá svíčka a kouří

  • 0

    1.3.2021 od mik119

    Ahoj,

    dostala se mi do ruky stará Betka 50 (TMEC, 6V).Najeto cca 4300km.Vím že to je nekvalitní Čína ,ale chci to opravit.Moped je celkově v horším stavu a mám s ním problém.Dal jsem novou svíčku ale po chvilce je černá,mokrá,i takovej bordel je na ní,z výfuku se dost kouří a smrdí.Kouř je takový šedý.
    Měnil jsem olej(za Motul 5100 10W40) ale z motoru šlo starého jenom cca 600ml místo 800ml oleje.Má doměnka je tedy,že motor žere olej.Motor jinak jde za studena na našlápnutí,komprese tam je.
    Nevíte někdo,co se všechno v tomto případě mění za díly?Sada válec+píst s těsněním asi určitě ale mění se něco i v hlavě?Myslím jako když už to bude rozdělané,tak co je dobré ještě měnit?Znáte někdo nějakého dobrého dodavatele dílů,aby díly seděli a nemuseli se dodatečně "opracovávat"?Chci zachovat obsah 50ccm.Děkuji všem za rady.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    1.3.2021 od Medved

    A za teple nejde? Svicka je spravna? Jakoze jestli ma spravnou tepelnou hodnotu ...

    Doplněno:

    Svíčka origo po chvilce odešla,dala se NGK a ta taky odešla po chvilce.Teď tam mám Brisk ale musím jí po chvilce taky čistit,hned se zanese.

    1.3.2021 od mik119

    Za tepla je problém,že po chvilce běhu motoru je svíčka černá,mokrá,tak se musí vyčistit,jinak nenastartuju.

    1.3.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.3.2021 od Weezer

    Ahoj, podle toho co píšeš bych doporučil sundat hlavu a podívat se na samotnou hlavu a rovnou kouknout na válec s pistém, když už budeš mít dole rozvody. Podle popisu bych si dovolil hádat, ze půjde o kombinaci vodítek a těsnění dříku s tím, ze kroužky už nebudou také v ideální kondici. Vzhledem k ceně dílu, ale bude oprava celkem levná pístní sada na 50ccm je někde okolo 500,- válec bych změřil supitem pokud nebude sisoid nad dvě možná i tři stovky vzal bych ho na honovacce a dal novou pístní sadu. Pokud ne tak novy válec a píst. Hlavu sundat zkontrolovat vůli ventilu, pokud budou mít velkou vůli vyměnit celou hlavu vzhledem ceně se nevyplatí dělat nové vodítka a davat těsnění. Samozřejmě za předpokladu ze si vodítka nebudeš soustruzit sám. Všude dej nová těsnění když už to mas dole... hlavně ne červený silikon

    Doplněno:

    Ano, ale kvalita je přímo úměrná ceně:(

    3.3.2021 od

    Ano to je pravda.

    2.3.2021 od mik119

    Ano, ale kvalita je přímo úměrná ceně:(

    1.3.2021 od Weezer

    Ahoj,já koupím vše potřebné rovnou k montáži.Soustruh nemám.Našel jsem sadu válec+píst za 650kč a novou komplet smontovanou hlavu za 1550kč.Naštěstí díly jsou na tento moped levné :)

    1.3.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.3.2021 od libor600

    Vypadá to na bohatou směs- vyčistit a seřídit karburátor. Seřizovací šroubek se někdy povoluje

    Doplněno:

    Rozebral jsem karburátor,složil a pohrál si s nastavením bohatosti směsy a přestalo to tolik kouřit.Ten šroubek bohatosti směsy,s tím jde strašně zlehka točit,takže při jízdě to může dělat neplechu.Bude potřeba ho asi zakápnout lepidlem na závity.Na mopedu jsou potřeba dát nové hadičky a vzduchový filtr,ten se mi v ruce rozlámal jako skořabka od vajec.Asi ten plast skřehnul za ty roky.Objednal jsem sportovní vzduchový filtr,kovový,ten aspoň vydrží.
    Svíčka už není mokrá ale je černá.Směs doladím až přijde nový filtr.Tak snad jinak bude motor ok.

    3.3.2021 od mik119

    Odkap z přepadové trubičky značí na vysokou hladinu v plovákové komoře. Proto máš velmi bohatou směs, teče tam víc benzínu než je potřeba. to ukazují průvodní jevy- kouř a zápach nespáleného benzínu.

    3.3.2021 od libor600

    Karburátor co nejdříve vyčistím.A co jsem si ještě všiml,tak kape z přepadové hadičky benzín.

    1.3.2021 od mik119

    Šroubkem na bohatost směsy jsem zkoušel otáčet,kouřilo to ale pořád beze změny,až to chcíplo.Když betku nastartuju studenou,chvilku po startu je klid a po chvilce začne kouřit a smrdět jako lokomotiva :) Tak nekouří za chladna ani moje druhá motorka s obsahem 1000 :))

    1.3.2021 od mik119

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist