bmw_r1300gs_cartec




DR 650 RS - Spodek motoru- oprava VS rozprodání moto

  • 0

    15.2.2021 od Kantis

    Ahoj,
    na DR 650 RS mi padlo spodní ložisko ojnice.. Bohužel to došlo do takové vůle, že píst vzal sebou i výfukové ventily a odnesl to i píst samotný.. + 2 kolečka v převodovce, kterou proběhl zbytek spodního ložiska.. Teď váhám nad otázkou, zdali moto rpzprodat na díly, nebo opravit.. Opravu mam vyčíslenou cca na 25000 ,- ... Nevěděl by někdo o motoru padlém na vačku? Případně nemá někdo doma zbytek motoru, kde je v pohodě spodek?
    Pro případ rozprodání na díly by mě zajímalo, jak je to s přepisem motorky, když bych prodával jen rám se štítkem a doklady? Je to možné? - psané na mě na CZ dokladech..
    Další k prodeji rám + doklady - může být v kupní smlouvě že se jedná jen o rám s doklady, nebo musí být kupní smlouva postavená kvůli přepisu na celou motorku? ... Díky za odpovědi :)

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    15.2.2021 od kokoška.

    Asi bych hledal celý jiný motor

    Doplněno:

    Spíš vidím řešení v rozprodání moto a koupě něčeho jiného, protože motory jaksi na trhu nejsou :/

    15.2.2021 od Kantis

    Doplnit odpověď

  • 0

    15.2.2021 od CRF1000

    na přepis na jinou osobu si musíš najít někoho, kdo to koupí celé, s nefunkčním motorem, bez motoru neuděláš evidenčku a bez té to nepřepíšeš...

    motory mohou být na jiné než českém trhu, v zahraničí...

    Doplněno:

    Díky za tip, dneska jsem proletěl celý EBay, ale to už jsem defacto u koupě další jiný motorky.. Spíš tuhle rozprodám a přihodím si co zbyde ke koupi Tenerky nebo Afriky :)

    16.2.2021 od Kantis

    https://suchen.mobil...43-c794-1068995845de

    16.2.2021 od CRF1000

    Doplnit odpověď

  • 0

    15.2.2021 od Hydropes

    Uvahy radi sehnat jinej motor...ale shanet ho budes dlouhy mesice a nakonec v tomhle rocniku koupis stejne nejakou vybehanou mrchu ...do ktere budes muset pustit peknych par korun...takze jsi vlastne blizko te cene opravy.
    Takze za me...bud zamackni slzu,vytav 25K a jezdi dal nebo to prodej na dily ci opravu za zbytkovou hodnotu. Osobne bych volil variantu B a tech par korun co to hodi bych si pridal na nakup neceho jinyho...

    Doplněno:

    Právě jsem si spočítal, že bych se mohl dostat vcelku na pěkný peníze s vcelku realistickýma cenama za díly.. Vyjde mi to rozhodně líp, než prodávat v celku...Ale bude s tím asi dost práce. Vypadá to na koupi Tenerky nebo Afriky :)

    16.2.2021 od Kantis

    A pokud budes prodavat jen ram s papirama...nech to zatim pohromade,abys s tim mohl zajet na evidencku...
    Kdyz to nekdo bude chtit,udelas evidenci a pak to rozeberes...akorat teda nevim,jaky od toho mas ocekavani...je to pomerne vrana a fronty se na to nestoji :(((...

    15.2.2021 od Hydropes

    Doplnit odpověď

  • 0

    15.2.2021 od FiZzeR

    Zkus projet bazoš, občas se tam dá najít kompletní pojízdnej bezpapírák za děkuju. (O tom že by byl v nějak úžasným stavu se dá asi polemizovat, ale jeden jakž takž funkční celek z toho asi poskládáš.)

    Doplněno:

    Na českým a slovenským trhu bohužel motory nejsou... Neco by se dalo sehnat v Německu, ale to je zase kupovat poslepu no... Kort v dnešní korona době...

    16.2.2021 od Kantis

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.2.2021 od Marťas650

    Ahoj, v podobné situaci jsem se ocitl před pár lety.
    Nepotkal se mi motor teda, ale byla neodvratná generálka, repas vršku, výbrus...Povídání o tom u mě na profilu.
    Jestli jsi s DR spokojený a chceš si ho nechat, vřele doporučuji investovat do opravy. Budeš vědět co tam máš. Když seženeš celé jiné bude stejně opotřebované a nikomu se nedá věřit že je moto po go a bez investic...
    Na ebay.de se dají sehnat různé díly v dost hezkém stavu a za pěkné peníze např celá převodovka za cca 80 euro. I spodek motoru jsem tam celý viděl, hlavně se lidi v tech motorkách na západě tolik nehrabou, když dojezdí jde pryč nebo ji rozprodá někdo na díly.
    Pak je ještě jedna supr stránka s díly z Holandska: https://woesthoff.2ehandsonderdelen.nl/m/

    Doplněno:

    Díky moc za reakci :) DR je super stroj, ale asi bych nakonec uvítal něco silnějšího...(Afrika / Super Tenere) Právě jsem na DR měl udělaný celý horejšek, (výbrus, píst, rozvody, ggufera a moto šlapala parádně, ale bohužel se mi po cca 8000,- rozsypal spodek a vzal toho sebou až moc... Asi to vidím na rozprodání toho co zbylo, a zachrání to zase další jiný DRka.. Jinak díky za echo na server s díly :) Ebay i bazoš jsem projel cele, ale bohužel, ty motory mizí hned...Jdu si počíst tvojí stroy :) Ať to jezdí :)

    16.2.2021 od Kantis

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist