globalmoto_duben_nolan




víko alternátoru

  • 0

    23.12.2020 od rteprapšak

    Ahoj kamarádi,jsem tu opět pro radu.Chci opravit odřené víko alternátoru.Odšrouboval jsem šrouby s tím,že víko půjde dolů.Ale nejde.Jako by ho držela zevnitř nějaká pružina.A vyteklo i trochu oleje.Poraďte jak nato a co ten olej?
    Díky PýTý

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    23.12.2020 od Maxipes_Fík

    Ten olej se měl před demontáží víka vypustit nebo položit motocykl na bok (možná by stačil jen dostatečný náklon a opření o stěnu, když vytekla jen trocha), potom by nevytekl. Předpokládám, že je na víku namontován stator alternátoru a ten pochopitelně drží v rotoru silou permanentních magnetů.

    P.S. kdyby se na toto zeptal šestnáctiletý puberťák, tak si řeknu, že asi ještě nikdy vlastnoručně nic nespravil (ani nerozmontoval a nesmontoval), ale v našem věku?

    Doplněno:

    Ano drží to magnet

    23.12.2020 od yozo444

    Díky za pomoc.No jako fakt jsem toto ještě nedělal tak se radši zeptám.Tak že ten trošek oleje je v poho,jak jsem pochopil?Ale co s tím deklem.Jako drží to jen magnety?Tak že mám zabrat a překonat odpor?PýTý

    23.12.2020 od rteprapšak

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.12.2020 od krokoš

    Čau, načo do toho babreš? To veko si nemohol opraviť na motorke? A čo bude, keď to veko dáš dole? Vytečie ti 3,5 litra lleju na zem garáži. A potom čo? Na tom veku je stator a z toho statoru vedú vodiče , myslíš, že si to veko dáš na stôl bez rozpojenia tých vodičov? Priskrutkuj to naspäť a ser na to, keď si už nepoškodil tesnenie.

    Doplněno:

    Ahoj,jo máš pravdu.Opravím to na motu.

    24.12.2020 od rteprapšak

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist