globalmoto_duben_nolan




Zkušenosti s Kawasaki Z750 pro začátečníka

  • 0

    21.8.2020 od Lokomaster

    Čau pánové,

    Trochu v tom tápu, tak prosím o radu. Budu kupovat první velkou motorku, prolezl jsem co se dalo a rozhodnutí padlo na Suzuki dl 650 v-strom. Jenže sehnat dobrej inzerát na stromka je kumšt, většinu inzerátu co jsem našel, byly dost pravděpodobně stočené kusy z IT. K tomu trochu bojuju se vzhledem, který mi nepřijde nic moc a s cenou, která se za ojetiny pohybuje dost vysoko(jinak asi super moto). Chtěl bych něco rozumného tak do +-100k. Takže ještě jsem uvažoval o kawě Versys, jenže ta se mi zamlouvá až s tím faceliftem 2015+ a to už je trochu mimo cenu

    A teď jsem ještě narazil na zeda 750. Nejsem úplný žabař, tak si myslím že bych zkrotil i tu Z750. Problém mám s tím, nedokážu posoudit, jak se té motorce bude líbit jízda na horších cestách. Jezdit chci spíš okresky, asi ne extra dlouhé trasy, max 1-2denní výlety, ale spíš kolem komína. Na dálnici minimálně. Jsou tu někde i dost blbé cesty. Rozhodně nechci nikde závodit, ale semtam bych na to bezpečně šlápl rád(ideálně s parádním zvukem)-ctyřvál se mi zamlouvá víc. S batůžkem nějaké jízdy plánuju, ale bude toho pomálu(o tom nic moc sedadle vím).
    Takže dotaz: nemohl my mi někdo jako žabařovi vysvětlit, jestli je to moto na to relativně vhodné? Jak špatné je to s tím vlněním při zatáčení, které všude kritizují a podobně? Dá se s tím projet semtam nějaká díra, nebo horší cesta, nebo je to jako sport? (jezdil jsem něco málo na cbr500, tam to bylo čisté utrpení).
    Na netu jsem prolez kde co a moudrý z toho moc nejsem. A za cenu co bych kupoval 15let jetého stromka můžu mít zánovní z750, jeden z důvodů proč bych mu dal šanci.

    Díky moc!

    Doplněno:

    *CBR500 to nebyla, ale CBR600F3

    21.8.2020 od Lokomaster

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 1

    21.8.2020 od Matesimo

    Čau, na rozbité cesty bych Z750 nebral. Projedeš je, ale já měl z toho blbý pocit. Je to moto na dobré cesty.
    Můj ročník 2006 měl slabší přední vidlici-průměrnou. Jinak to byla fajn motorka, hezká, pohodlný posez, fajn motor. Zvuk s laděným výfukem je super

    Doplněno:

    Čau čau, díky za info.
    No, takže myslíš že je to spíš ke sportovnim motorkám, než k cestovním endurům, rozumím tomu správně jo? říkal jsem si, že by to kvůli mekčej laděnému podvozku nemusela být taková hrůza. Budu s tím počítat.
    Jestli ještě můžu...
    Jaké dojmy máš s ježděním s batůžkem? Je to sedlo pro spolujezdce ok? Fouká to hodně bez toho štítu, nebo si přikoupil? Ještě něco, s čím si byl nespokojený?
    Ta mašina se mi prostě líbí, tak doufám že si k sobě najdeme cestu

    Jen tak mimochodem, vyhlíd jsem si toto: https://motorky.baz...m-kawasaki-z-750.php

    21.8.2020 od Lokomaster

    Doplnit odpověď

  • 1

    21.8.2020 od blade_fzr250

    Měl jsem sezonu a půl Z750 r.v.2007 (tehdá 4.měsíce stará, takže zánovní kousek s 1tis. km najeto) a tam byl zase bídný zadní tlumič (přední již byly USD). Přesto, že jsem si tlumení nechával štelovat odborníkem přesně na svojí váhu, pokud byla horší silnice, zadek se v zatáčkách nepříjemně rozkmitával. Na pěkných silnicích to jelo jak po kolejích ale to snad každá motorka. Jinak další nevýhody vyšší váha a v sérii úzká řidítka, po výměně za širší to bylo o něčem jiném.

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.8.2020 od Majto

    Mal som Z750 2007, jazdil som na tom okresky. Vlnenie nebudeš ako laik vôbec pociťovať. Určite to nieje moto na niekoľko 100km výjazdy - spotreba (8l cca čiže nič extra dojazd), posed (vydržíš možno tak 180km v kuse potom ťa začne bolieť zadok pokiaľ si nedáš sedlo prerobiť aspoň na gélové.

    Motorka je krásna, obratná, a okolo komína + malé výlety stačí. Ja som to mal ako 2hú motoku čiže sa vôbec netreba báť že by si to mal neak krotiť - je to 4 valec čiže bordel to robí až vo vrchnej čast otáčok, pri normálnom jazdení je to krotký baránok relatívne. Za mňa super moto no určite nie veľký turista. Mal som za sebou aj výlety, aj šantenie a bol som veľmi spokojný. Čo sa týka našich ciest podľa mňa podvozkovo tak isto OK - nie je to zas superšport že by to bolo extra tvrdé

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist