bmw_r1300gs_cartec




vibrace v rukojeti

  • 0

    3.8.2020 od Slick7

    Mám tuhle motorku půl roku, je super, ale nemůžu přijít na to co mi způsobuje nepříjemné vibrace v pravé rukojeti. Po 10 km jízdy mi mravenčí prsty, je to fakt nepříjemné a je divný, že to dělá jen pravá strana. Jedu standartně okolo 4 000 otáček motoru a všiml jsem i rozdílu vibrací ve zpětných zrcátkách, levé vždy míň, než pravé. Už jsem dál zavažíčka, do řidítek, vypodložil gumovýma podložkama uchycení řidítek v brejlích a pořád se to chvěje. Nemůže být někde ještě někde povolený, nebo tvrdý silentblock na motoru, nebo rámu? Už jsem z toho fakt nešťstný a nebaví mě jezdit, ruku co chvíla sundávám z řidítek, když je to možný, aby se otřepala. Co by to mohlo způsobovat, taky vám brní ruce? Pej je to u dvouválců normální, nemyslím si to.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    3.8.2020 od Pedl

    Tož samozřejmě můžou být po 20ti letech nějaké silentbloky opotřebované, tak se hodí zkontrolovat, dotáhnout úchyty, ale nemusí pomoct.
    Dělá to jen kolem těch 4 tisíc otáček? Kdy jsi dělal naposledy synchronizaci karburátorů? Třeba to zas potřebuje.

    Doplněno:

    Jistěže synchronizace má vliv na vibrace. A laďák má zase vliv na bohatost směsi. Dělalo to i před laďákem? Nicméně u toho laďáku to spíš bude upevněním než směsí.

    4.8.2020 od Pedl

    Nedělá to jen ve 4 000 otáčkách, ale řekl bych, že se v tom začne nejvíce projevovat.
    Synchronizaci jsem ještě nedělal, ani moc nevím jak se to dělá. Myslíš, že by to na to mohlo mít vliv? Ještě mě napadlo, že by to mohl dělat výfuk, dal jsem nový laďák, je pěkně řízný a je upevněný k rámu bez odpružení, možná by se to mohlo přenášet, pak mě napadlo ještě vyměnit řidítka, bez hrazdy, dural.

    4.8.2020 od Slick7

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.8.2020 od Papanhe

    Je to opravdu rozdílem vibrací na levé a pravé straně? Co ruce, nech si změřit karpály. Kvůli mravenčení v P ruce jsem prodal minulou motorku. Časem mi začalo vadit i kolo pak to mravenčilo bez důvodu. A oni karpály. Po operaci o 95% lepší.

    Doplněno:

    S otáčkama motor od motoru, mě Guzzi a nejvíc vibruje mezi 3 500 a 4000. Níž se to Guzzi klepe (což je charakteristický projev) víš se to sklidní a přede jako koťátko.

    4.8.2020 od

    S otáčkama motor od motoru, mě Guzzi a nejvíc vibruje mezi 3 500 a 4000. Níž se to Guzzi klepe (což je charakteristický projev) víš se to sklidní a přede jako koťátko.

    4.8.2020 od Papanhe

    Doplnit odpověď

  • 0

    7.8.2020 od zdenysrx6

    karpaly , mam to samý , pravou ruku co chvíly necejtim od mravenčení prstu

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist