globalmoto_duben_nolan




zapalování

  • 0

    25.5.2020 od codl-1

    Mám dotaz ohledně zapalování Honda CB750 Sevenfiftin r.v.1998. Po zimě těžko startovala, 40 km projížďka z toho druhá polovina na tři válce, druhý válec vlažný svod výfuku. Výměna svíček nepomohla, výměna indukční cívky pro 2 a 3 válec také nic. Kompresní tlaky na všech válcích na studeném motoru od 10,5 do 11 atm. při vyndaných všech svíčkách mi přijde jiskra na druhém válci výrazně chcíplejší než na ostatních. samozřejmě vyměněny fajfky a kabely a svíčky prostřídány. zajímá mě jak je řešeno zapalování jestli pálí každý válec samostatně před koncem komprese a nebo pálí současně dva válce tzn druhý s třetím a první se čtvrtým to je pro jeden z válců z dvojice na konci komrese a pro druhý na konci výfuku. Při pomalém otáčení motoru nepálí nic protože snímač otáček začíná reagovat až od určité rychlosti otáčení. Dalo by se to zjistit stroboskopem ale ten nemám. Je to docela zásadní pro další bádání proč ta bestie(můj miláček) nejede. Svíčka na druhém válci je mokrá ale pokud by nepálila vůbec čekal bych že bude mnohem víc. Moc děkuji všem za odpovědi.

    Doplněno:

    Moc děkuju, myslel jsem si že to pálí současně ale zmátla mě ta chcíplejší jiskra, měl jsem obavy aby nebyla v háji řídící jednotka protože byl navíc vadný regulátor dobíjení-přebíjelo to na 16,5V. Biosajrajtu se snažím předcházet tím, že před koncem sezóny tankuju Vervu100. Ale už jsem karbce vydoloval (moc se mi do toho nechtělo)a uvidím co tam najdu, nic jinýho to už bejt nemůže.

    28.5.2020 od codl-1

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    25.5.2020 od combust

    Sám jsi napsal že jsi měnil indukční cívku pro 2 a 3 válec, takže je jasné že tam máš dvě indukční cívky a pálí 1 + 4 a 2 + 3 současně.
    Čtyřválcový CB to tak měly od začátku - dvě kladívka na 4 válce.

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.5.2020 od _ldp_

    Když píšeš po zimě, co takhle karburátory zalepené biosajrajtem? Na Banditu jsem je čistil před 3 roky, letos musely bohužel ven znovu...

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist