bmw_r1300gs_cartec




Udušená motorka..?! Yamaha FZ6

  • 0

    19.5.2020 od MiraKobe

    Zdravím,

    po neblikajícím led blinkru se dostavil další problém, který musí a nemusí s tím přímo souviset. Zhruba před 14 dny, po tom co sem na "plnej knedlik" predjizdel par aut a dojizdel vicemene do zatacky uz bez plynu, mi najednou motorka ztratila vykon, plyn prestal reagovat, motorka zacala vydavat zvuk jak kdyz se dusi az uplne chcipla (za jizdy). Motor pak hned nastartoval a normalne sem odjel, od te doby se mi to nestalo znovu, ani sem nepozoroval nejake priznaky az do vcera. Opet se mi to stalo v situaci kdy sem jel pomalu vyjizdel z kruhace do kopce a v kopci ztratil vykon, uplne stejna reakce moto az to chciplo. Opet naskocilo a od te doby zas nic.

    V servisu mi rekli, ze pokud se to stalo jednou a od te doby nic ze by to neresili, ze to na nic zasadniho nevypada , ze mozna nekvalitni palivo atd..(vcera se to stalo znova), motorka vzdycky pak funguje normalne, ale kdyz se to cloveku stane v plnem provozu napr v Praze, asi uplne nic moc..

    Napada nekoho cim by to mohlo byt? Co zkontrolovat, na co se zamerit? Do te doby sem nezaznamenal zadne problemy s vykonem, startovanim s cimkoli. Zkontroloval sem dnes vzduchovy filtr ktery sem na jare menil, byla tam uvolnena ta guma co to obepina tak sem to poradne upevnil, napadlo me zda to neco mohlo lehce nasat..Od te doby sem jeste nejezdil takze nevim zda to bude mit ci nebude vliv.

    Diky za postrehy

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    20.6.2020 od Barbora46

    Ahoj mám skoro ten stejný problém. Znovu mě začala blbnout když sem natankovala špatné palivo ( ale to je tak 4 měsíce zpět) od té doby tankuji kvalitní takže si myslím ze Benzínem to být nemůže samozřejmě pokud netankujes pořád špatný palivo. A víš jaký byl problém? Byl si s tím už někde? Já jdu ke konci měsíce do Peugeot servisu tam snad budou vědět co s tím. Viz ti sem zkopíruji můj dotaz ohledně problému jaký mám já který sem dnes psala.
    Ahoj chci se zeptat: mám Peugeot SpeedFight 3. Už mi začal blbnout trochu minulou sezónu, ale letos je to katastrofa. Dala sem ho i jednomu klukovi na opravu, chvíli to neblblo, ale teď asi tak 3 měsíce zpět zase začalo a tento poslední měsíc je to snad nejhorší.
    1. Pokaždé když zastavím někde například na červené tak mi to zdechne,takže to musím mít pořád lehce pod plynem
    2. Vůbec nejede výkonově,jakoby ho ze zadu něco drželo (nebo byl ucpaný motor či výfuk) například když jedu do kopce jede rychlosti cca max 50... Po rovince tak max 70-80 km. Slyším jak je něco špatně, když začne blbnout, tak změní zvuk motoru.
    Někdy to jede normálně ( svižně, i zvuk to má jaký to má mít),ale pak po pár minutách to cukne, změní se zvuk motoru a zasekne se to tak že buď když jedu rychle například 90 km/h tak to spomaluje na 70 km/h.
    Nebo když jedu pomaleji například 40,50,60 tak se to sekne a nemůžu zrychlit max mě to zrychluje pomalu o 5km/h. Už se i stalo že po chvíli ježdění když mě skútr zlobil tak se vzpamatoval a jel zase normálně .
    Má s tím někdo zkušenosti? Sice sem už dala za opravu 10 000 a žádná změna ale už sem se objedbala k Peugeot servisu kde sem ho kupovala. Sice to bude možná drahý ale snad budou hned vědět co tomu je.

    Doplněno:

    Ahoj, mě to přestalo dělat po tom co sem překontroloval vzduchový filtr , který sem měnil na začátku sezony. Asi špatně tesnil a motorska přisávala vzduch, protože sem ho tam dal znova a lépe a problém naštěstí zmizel ! Takže sem nemusel řešit výměnou čerpadla jak půvdoně tvrdili v servisu..

    4.8.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď

  • 0

    19.5.2020 od JollyJoker

    Mně to párkrát udělala. Zkusil jsem jednou po zdechnutí otevřít nádrž a bylo úplně přisáté víčko nádrže podtlakem v nádrži. Vyčistil jsem odvětrání nádrže a byl klid.

    Doplněno:

    pod nádrží jsou 2 hadičky,jedna z prava a druhá z leva.pokud se na ně chceš dobře dostat musíš zvednout nádrž. Odšroubuješ dva imbusy vepředu u brejlí(jsou pod nimi velké podložky),sundáš sedadlo a tam je na konci nádrže dlouhý šroub ten jen povolíš a bude ti dělat pant. Nádrž pozdvihneš,ale pozor jsou tam šráky od elektriky.Na hadičkách jsou stiskací drátěné sponku,sundáš je a porofoukneš,Popř.fouknout i do nádrže,jestli to není přicpaný tam.

    19.5.2020 od messersmit

    Díky za tip, a kde odvetrani nádrže najdu, je to rychlovka? Mám ji teprve rok tak sem se v ní zatím tolik nevrtal nebylo proč, většinu nechávám na profesionalech:)

    19.5.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď

  • 0

    19.5.2020 od JiriBN

    Taky zkontroluj dotažení kontaktů na baterce.

    Doplněno:

    Dnes jsem to mel v servisu kuli jinemu problemu, rekl sem jim to, k baterce mi propojovali nejaky veci tak predpokladam ze to tam zkontrolovali..Jinak diky zatip, samozrejme za ten den v servisu na nic neprisli, ale rikal ze mam sledovat a kdyby se to zhorsovalo dam t oasi nekam na diagnostiku, pripadne by to pry mohlo byt vadnym palivovym cerpadlem..Diky vsem za tipy, vyzkousim, otestuju a budu sledovat, uvidime..

    21.5.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.5.2020 od _Michal

    Nedělá tenhle bordel TPS senzor?

    Doplněno:

    Je to mozne..Zjistilo by se to diagnostikou pripadne..?

    21.5.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist