bmw_r1300gs_cartec




Nenastartuju

  • 0

    18.4.2020 od mirahan

    Ahoj všem. Jsem majitelem Marauderu a mám problém se startováním. Po zimě nechtěl naskočit ani po dobití baterie. Pak se to sice několikrát podařilo a zdálo se, že se mašina "probudila". Dnes ráno bez problémů nastartovala, ale v podvečer opět nic. Při eventuálním výjezdu nevím, jestli se můžu spolehnout, že po vypnutí na zastávce opět nastartuju. Může mi někdo poradit?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    19.4.2020 od zdenysrx6

    trošku se rozepiš co to děla , např motor točí, ale ani neškytne , nebo něco tam cvaka a vubec netočí....

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.4.2020 od kaspaji

    Zdar, Maraudera jsem dříve měl a choval se úplně stejně. Aktuálně s karburátorovým Triumphem Legend je to totéž v bledě modrém. Základní příčiny po několikaměsíčním stání ve studené garáži:
    - usazená voda (případně bio a jiný sajrajt) z benzínu v karbcích
    - usazený + chladem zatuhlý olej
    - umrtvená baterka, pokud nebyla v teple a pravidelně dobíjená (já baterku na zimu vytahuju do tepla a alespoň 2-3x za zimu dobiju).
    Takže třeba já jdu na první jarní startování vždy preventivně s autem a startovacíma kabelama, naskočí to pak mnohem rychleji a netrápí se tak zbytečně startér a baterka. Jak už se to jednou vše rozjede, bývá to už OK. Samozřejmě když pak necháš motku zase 2 týdny stát a počasí je jako teď (noční mrazíky), bude další startování zase trochu delší. Ale jakmile vyjedeš a po 50 km si dáš pauzu, tak po kafi na 99% nastartuješ. Pokud tedy není baterka úplně hin. Pokud chceš mít 100% jistotu, zastav napoprvé na benzince a když tak někoho uprosíš, aby ti pomohl nastartovat přes kabely.

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.4.2020 od mensa-1

    Příčinou toho, že Ti motka nenaskočí je vícero. Levná věc, mohou to dělat svíčky. Za studena nastartují, když se ohřejí nejde jiskra a nebo naopak. U mé přítelkyně co má VZ 800 byla vada karburátorů. To vede a má za následek, že jednou naskočí pak se uchlastá a nenaskočí. Doporučují vyčistit trysky, seštelovat karburátory, případně podle peněženky, dát do nich dino get.
    U další VZ 800 to byl alternátor, nedobíjel na danou kapacitu baterii. To mělo za následek, že startér točil ,ale baterka neměla takovou kapacitu proudu.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist