bmw_r1300gs_cartec




Gipro svítí písmeno F

Odpovědí (5)
  • 0

    9.2.2020 od jawasy

    Nejde natočit-jako že nenastartujes?

    Doplněno:

    Gipro - ukazatel zařazené rychlosti s tím asi nebude mít souvislost.

    11.2.2020 od jawasy

    Přesně tak jak píše kolega pode mnou. Mě to potkalo taky. Mám r.v. 2009. Jedná se o čidlo na klice co podle mě hlídá natočení kliky (který píst je nahoře,který dole). V Hondě mi řekli že na to byla i svolávačka - bohužel nevěděl jsem o ní. V autorizovaném servisu si řekli o 5t za materiál + práce. Tak jsem to řešil u známého a cena byla úplně někde jinde. Dá se to řešit odpojením čidla a místo něj do pinů zacvaknout rezistor (el.odpor) hodnotu si už nepamatuji,ale určitě bys to našel někde na netu. Oblbne se tím řídící jednotka a čerpadlo se spustí.S tím vadným čidlem jsem absolvoval 10 dnů po Rumunsku a za ty nervy to fakt nestojí. Nikdy jsem si nebyl jist jestli natočím nebo ne. Tak teď záleží pro jakou variantu se rozhodneš. Držím palce - ať se daří!!!

    11.2.2020 od jawasy

    Jj nenastartuju dokud svítí F

    10.2.2020 od Milivet

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.2.2020 od jkpepino

    je to závada , která se mě u varana stávala tak po ujetí okolo 5000 -8000 km (po zapnutí klíče v zapalování se rozsvítí kontrolky a má zabzučet palivové čerpadlo a to už nezabzučelo a zůstala svítit kontrolka , startér točil , ale mašina nechytla ) stačilo jen brnknout po startéru , aby se jen lehce pootočil motor , vypnout klíček a znovu zapnout a podruhé chytla , říkali mě všichni , že je to závada čidla nějakého na klice , ale že to ničemu nevadí , najel jsem s tím asi 55000 km a nikdy nás nenechala v tramtárii , pokud vím ,tak to skoro každému koho jsem z varanem znal ,dělalo

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.2.2020 od RadoR6

    Jawasy, prečo od teba pýtali v autorizovanom servise 5 tisíc? Nevedel som ze by zvolavacky mali nejaké časové obmedzenie.

    Doplněno:

    No řekli mi že se to týkalo jen motorek v záruce, což už nebyl můj případ. Nebo mě prostě chtěli jen ojebat. Byla to a stále je má první větší mašina tak jsem to řešil tak jak jsem už tady psal.

    13.2.2020 od jawasy

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.2.2020 od Petr132

    Ahoj kdyz se ti to stane zkus startovat s chcipakem v poloze off aby se ti protocil motor.
    Potom vypni klicek chcipaka do polohy ON a normalne otoc klickem a pak by cerpadlo melo nasat cou uslysis a pak normalne nastarujes.

    Doplnit odpověď

  • 0

    22.2.2020 od Tančouz

    Řešil jsem startování jako pánové pode mnou a pak jsem přišel na to, že mi to funguje i následovně. Nenatlačí po zapnutí klíčku čerpadlo, tak klíček vypnu, zmáčknu startér, zapnu klíček a mašina nastartuje.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist