globalmoto_duben_nolan




Můžu v mém případě vyměnit pouze řetěz a použít starý primár a rozetu ?

  • 0

    23.11.2019 od Korado50

    Ahoj :) zjistil jsem že mám nepravidelně vytahaný řetěz, v jednom místě 2-3cm v jiném 3-4cm coz mi přijde už dost a navíc už je nemožné ho korektně napnout.
    Motorku mám relativně krátce a když jsem jí kupoval tak byla řetězovka OK a uplně nová (na začátku), bohužel se mi stala taková blbost, za jízdy se uvolnil kryt rozety a motorka si ho "nasála" řetězem, až k primáru se to nedostalo ale řetěz odřel kyvku (už sem ošetřil a zalakoval) a myslím že právě tím se ten řetěz taky na jednom místě vytahal.

    Teď už k mému dotazu, primár i rozeta vypadají zdravě, můžu vyměnit jen řetěz ? a nebo i když vypadají kolečka v pohodě tak je mám vyhodit ? vím že se doporučuje měnit vždy celou sadu ale ten primár i sekundár vypadá fakt v pohodě, podle čeho bych měl ten řetěz vybrat ? stačí prostě vzít řetěz vhodný pro můj bike ?

    Díky za rady

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (6)
  • 0

    23.11.2019 od stnd

    Co je krátce? Jestli je to jak píšeš, tak bych do toho šel. Risk je, ze řetěz nevydrží tolik jako při výměně celé sady. Záleží na opotřebení zubů, ale to říkáš že je ok.

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.11.2019 od kokoška.

    Asi bych vyměnil oboji

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.11.2019 od Skrunch

    Vyměnit komplet sadu a to vždy. Nepřemýšlej o tom, jestli jsou zuby na rozetě a pastorku "ok". Vyměň řetěz i kola. Těch 8 stovek Tě fakt nezabije

    Doplnit odpověď

  • 0

    24.11.2019 od krokoš

    Hlavne daj pozor, aby si ten reťaz nenapol príliš, radšej volnejší ako našponovaný. Ja som to robil tak, že som demontoval tlmiče a dvíhal zadné koleso a pekne mi ukázalo ako ho napína pri preperovaní. Našponovaným reťazom trpí reťazová sada a hlavne ložisko kolesa a vývodové koliesko prevodovky.

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.11.2019 od Rolda89

    Pokud má řetězovka najeto něco jako 3tis km, tak bych koupil jen řetěz, dopínání řetězu jen podle výrobce, je hezký, že si někdo zkouší jak se dopíná bez tlumičů, ale oni ty tlumiče tu kyvku do tý polohy ani nemusí pustit, pak je řetěz zbytečně volnej, za jízdy se tam motá a většinou to začne odnášet vodítko (kryt) na čepu kyvky ze spoda, nehledě na to, že u spousty motorek je dost blízko i rám.

    Doplněno:

    Týjo, tak to bych nad tím vůbec nepřemýšlel a koupil jen řetěz, jestli se výtáhl nasátím toho krytu, kup jaký chceš, je to jedno, ale rozhodně jako vše nové je řetěz potřeba trochu zajet, takže netahat hned od začátku

    26.11.2019 od Rolda89

    Retezovka má tak 4500 přibližně, když zkouknu zuby tak jsou symetrický, nemaj špičky a vypadaj prostě na pohodu skusím vyčíst co to je za výrobce, řetěz musí být stejný výrobce jako kolečka nebo sta i když bude určen na moji motorku, např D.I.D?

    26.11.2019 od

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.11.2019 od juryna007

    Nejdražší na řetězovce je řetěz... Ty kola už nejsou tak hrozný, myslím že se nevyplatí kvůli srarým kolům snížit životnost řetězu. Vyměnil bych všechno

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist