globalmoto_duben_nolan




poraďte

  • 0

    2.11.2019 od liň

    Při jízdě se mi ozývá šustění , pravděpodobně z převodovky jako vysypané nebo poškozené ložisko někdo tvrdí že ten zvuk vydává suchá spojka .Zkuste poradit . Díky .

    Doplněno:

    ten zvuk se projevuje i při jízdě z kopce na neutrál a s vypnutým motorem

    4.11.2019 od liň

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 1

    3.11.2019 od stráťa

    Bez dalších informací se to špatně určuje ale spojka je při jízdě potichu. Brevy 750 měly problémy s kolečky 5. stupně v převodovce které se drolily a pak vydávaly zvuky (většinou popisován jako hučení). Zkus vypozorovat jestli to dělá na všechny rychlosti a pokud možno jestli to má závislost na otáčkách a rychlosti.

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.11.2019 od jsem

    Suchá spojka vydává zvuk jen při zmáčknutí spojkové páčky. Hlučná převodovka (4 a 5 kol.) se s provozem objevovala často u prvních ročníků. U mé bývalé (2003) také. Výměna je docela raketa.

    Doplnit odpověď

  • 0

    5.11.2019 od Korado50

    Taky se mi stalo že neco za jízdy šustilo ?, on ten můj motor šustí už sám od sebe (ventily) ale tohle mi přišlo divný.. Byl to jemný a tichý zvuk takže za jízdy sem si říkal ze to prohlédnu až doma, nakonec to byl kryt řetězu který se uvolnil (2 šrouby se povolili neptejte se mě jak nechápu to ?) retez sežral ten kryt a ten se následně zasekl kousek před primarem, škody: řetěz je na jednom místě víc vytahaný, měl sem poskrabanou kyvku a ten kryt se trochu ohnul ?.. Asi z prdele klika co?
    Nicméně projevovalo se to jemným šustěním ?? fakt lol...

    Doplnit odpověď

  • -1

    3.11.2019 od combust

    špunty

    Doplněno:

    Chápu ten mínus ale při vší úctě, cos čekal za reakci když:
    a) nazveš svůj dotaz (topic nebo vlákno) slovem "poraďte"
    b) šustění - WTF, každá rotující, posunující se nebo hýbající se věc dělá nějaký hluk (pokud se to nepohybuje ve vakuu)
    Takže sorry, prostě jsem neodolal (bylo silnější než já) a musel jsem si rejpnout.

    A teď k věci.
    Vlastním doplněním jsi si lokalizoval zdroj "šustění" (ať už je to cokoliv) na převodovku a kardan. Když to dělá i při jízdě se stojícím motorem tak to nemůže být od spojky. Hoď to na nějakej stojan nebo zvedák tak aby se zadní kolo mohlo točit. Vezmi stetoskop (dá se pořídit v hračkářství, lékařkých nebo auto potřebách a nebo v sexshopu v oddělení pro fajnšmekry) a pomocí toho lokalizuj odkud ten "šust" (což je fakt "terminus technikus" pro popis zvuku) jde.

    5.11.2019 od combust

    do uší

    3.11.2019 od combust

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist