bmw_r1300gs_cartec




ABS

  • 0

    17.2.2019 od Causus

    Ahoj, na moji r850r mam potiz s abs. Po zapnuti zapalovani blikaji obe kontrolky soucasne,coz je spravne. Po nastartovani blikaji stridave coz hlasi nefunkcnost systemu. Co jsem se docetl : slaba baterka ,ale ja mam novou gelovku. Po ujeti nekolika km zhasnout a znovu nastartovat motor,nepomaha. Kapaliny dost.
    Neresil tady nekdo stejny problem?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    18.2.2019 od honza.kr

    Pokud ti to začne blikat střídavě v okamžiku startování, tak to tipuju fakt na ten problém s nízkým napětím. Ono to asi nemusí být jen baterka. Často se čistí startér, který to může ždímat tak, že ani nová baterka nepomůže, nebo někde třeba nějaké přechodové odpory v kabeláži.
    Já s tím mám problém i s ověřenou "gelovkou", když motorka stojí déle než 14 dní, nebo je při startování chladno, ale při opakovaném startu po zahřátí mi už ABS většinou nevypadne...
    Pokud by to nesouviselo s nízkým napětím, tak si myslím že by se to na kontrolkách projevilo okamžitě po zapnutí klíčku, nebo až po rozjezdu, ale ne v okamžiku startování.

    Doporučuju baterku připojit k nabíječce alespoň přes noc a potom startovat, pokud možno v co nejteplejší garáži, případně ještě posílit a připojit autobaterku přes káble. Třeba se ukáže, že to pomůže a bude jasno.
    Pomocí LEDky, odporu a pár drátů lze taky z diagnostického konektoru vyblikat kód chyby ABS, to by tě mohlo dál nasměrovat.

    Delší odstávka nebo chladnější ráno (pod 15st) fakt udělá hodně. Na téhle generaci motorek je to zřejmě "nevhodně" navrženo, s nízkým napětím bojují po celém světě. Jednou z možností je také úprava kabeláže/zapojení tak, aby se ABS zapínalo až po nastartování motoru, kdy už nehrozí velký pokles napájení v síti.

    Doplněno:

    Asi zkusim najit elektrikare co to prepoji. Tohle reseni jsem cetl a po diagnostice to zkusim. Diky

    25.2.2019 od Causus

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.2.2019 od JiriBN

    Můžeš zkusit vyměnit brzdovku, je to sice jen minimální šance, ale může to pomoci. Pak zajeď k někomu ať ti to připojí na diagnostiku a uvidíš kde je chyba, pokud v modulátoru tak repas cca 28000Kč, jetej na inzerci 7-10 000Kč, ale je to loterie jak dlouho to poběží. Nejlevnější cesta to z motorky vymontovat, mělo by to jít i ofiko vymazat z TP.

    Doplnit odpověď

  • 0

    19.2.2019 od X-tra-X

    S ABS je u BMW dost problém, já nejčastěji řešil špatný modulátor ABS, se kterým je to jak píše JiriBN, nebo se to dá opravit (už jsem to taky dělal), většinou to byla jen blbost. Každopádně doporučuju diagnostiku a podle chyb pokračovat dál. Kdybys chtěl vědět víc o těch opravách, tak mi napiš soukromou zprávu.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist