globalmoto_duben_nolan




nechtěné vysoké otáčky

  • 0

    19.12.2018 od cundrak

    Dobrý den, při zahřátém motoru se někdy motor rozeřve v maximálních otáčkách - ale bowden plynu i pružina šoupátka ok, plovák ok - tedy celý karburátor mi přijde ok. Pak jsem dal jinou svíčku sice starší, ale udělalo to taky. Nyní jsem sundal hlavu i válec - karbon zcela zanedbatelný, sundal jsem gufero pod dynamem -ložisko i gufero ok. Nyní mám díly to poskládat zpět, ale mám nepříjemný pocit, že jsem chybu nenašel.....
    Jen info: moto ma ujeto ca 50tis. vůle tomu odpovídají...ale ještě to docela má kompresi, startuje bezvadně,
    nyní poslední roky ujeto tak 100 km za rok,... jo jednou nebo dvakrát se stalo, že motor řval v otáčkách i při vypnutém zapalování ! ! zastavil se až když došel benzin.....no prostě jsem z toho jelen.....díky za jakékoliv nápady... (někdo radí špatné těsnění mezi kartry..)
    PS : Jasně, že jezdím na jiné motce, ale někdy je fajn se vrátit romanticky do mládí.....ale teď to je spíš strach kdy se jawa rozeřve...

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (7)
  • 0

    19.12.2018 od TDM851

    Podle mě, se ti seká plovák..
    Příště ji chcípni přes kvalt

    Doplnit odpověď

  • 0

    19.12.2018 od Jirkahu71

    Kouknul bych na to jak sedi karburator na tepelnem stitu. Byva to prohnute a saje to falesny vzduch. Pokud tam je prohnuti, prebrus prirubu na rovne plose a bude.

    Doplnit odpověď

  • 0

    19.12.2018 od cmiral

    závada byla řešena tady nebo na jawamanii xx krát, ano saje to falešný luft pravděpodobně od gufera jak to často popisují. Já jsem se s problémem gufera ještě nesetkal, prohlá příruba karburace je běžná, to by musela být opradu do luku.

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.12.2018 od mirapulec

    Seká plovák?Spíš bych tipnul že se seká šoupě.Mě se kousek odlomil a proběhl motorem-pak to šlo do bezvědomí okamžitě po nastartování.

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.12.2018 od Pitrs_TE410E

    Jak psal cmiral, je to gufero

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.12.2018 od Troňa

    a nebo... někdy je mezi karbecem a karterama jen papírový těsnění a jindy bývá ještě prodloužení takový.. .asi bakelitový.. tak jestli není prasklý to..

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.1.2019 od codl-1

    Chudá směs kvůli přisávání falešnýho luftu, rozžhaví se elektroda na svíčce a jde do jako DéŤák i bez jiskry. Když to nebudeš řešit může to skončit i propáleným pístem. Nepoužívat svíčku s vysunutým jiskřištěm, najít kudy to přisává falešnej luft a použít studenější svíčku.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist