bmw_r1300gs_cartec




KTM Zapalování SEM AMAL

  • 0

    23.7.2018 od RadekPav

    Zdravím. Od minulého týdne mám starší KTM GS 250. Rv asi 87. Vzal jsem jí nepojízdnou, dodělal GO motoru a problém je, že nehází jiskru. Už jak jsem jí dovezl, tak měla komplet odpojené zapalko. Proud ze zapalování jde (Černý a červený drátek). Potom ze zapalování vedou ještě Dva modré drátky, ze kterých taky jde proud. Jedná se o zapalování SEM AMAL. Dva modré drátky vedou do KTM Digital Control a černý s červeným do zapalovací cívky. Z Digital Control vede zelený, který je zapojený do cívky (tím jsou propojené). Když zkouším jiskru, tak svíčka jiskru nehází. Jednou na první kopnutí jiskru hodila, potom ani ťuk. Svíčka dobrá, zkoušel jsem jich víc. Drátky taky v pohodě, nikde nejsou zlomené nebo přerušené. Není někde nějaké schéma, abych zkontroloval, jestli mám zapalování zapojeno správně? Z cívky potom vede ještě oranžový a černý drátek, ze kterých jde proud, ale není je kde zapojit. Z KTM Digital Control vede zelený a červený, který vede do konektoru ve tvaru plastového válečku , které by se mělo někde zapojit (Asi na světlo? netuším). Jak říkám, jednou to jiskru dalo, od té doby ani ťuk, takže to mám možná špatně zapojeno? Fakt netuším, alespoň kdybych měl přesné schéma, ale nenašel jsem nic.
    Popř. dalo by se tam přizpůsobit nějaké jiné zapalko? Třeba z babetty? Díky všem!

    Doplněno:

    Tak to rád slyším, že tam půjde z babetty, ale to beru až jako poslední možnost, protože s tím bude celkem m*dačka ho přizpůsobit. Byl bych raději, kdyby šlo nějak sprovoznit to stávající SEMko, co tam je.

    23.7.2018 od RadekPav

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    23.7.2018 od krokoš

    Z babety napasuješ zapalko na každý dvojtakt, nevadí ani smer otáčania. Montoval som to na nejaké talianské enduro a pohoda. Napasovať rotor, vyrobiť kužel na kľuku a prípravok, medzikus na stator navrhnúť, nakresliť vyrobiť namerať predzápal, nastaviť a šla na prvý kop. Držím palce.

    Doplnit odpověď

  • 0

    22.2.2021 od Pospisil

    Zdravím
    Podařilo se zapalování oživit?
    Mám také 87.
    Mohl bych případně odzkoušet funkčnost dílů.
    Pospíšil
    Pospisiligor@seznam.CZ

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist