globalmoto_duben_nolan




Skůtr přestal startovat

  • 0

    8.6.2018 od Korado50

    Ahoj, regnul jsem se zde protože bych ocenil radu zkušeného motorkáře já sám jsem laik a teprve s motorkou začínám.

    Dostal jsem zdarma skůtr Via Korado 50 4T, opravil sem unikající benzín a kryt rozvodnice (tam kde je nakopávačka) a nastartoval, skutr ale po chvipce kdy jsem nepridaval plyn chcipnul a od te doby nejde nakopnout.
    Soused rikal ze muze byt prechlastany, co to vlastne znamena z technickeho hlediska ? Je fakt ze jsem se pokousel pak dlouho startovat a neuspesne, vsiml jsem si ze mi z vzduchoveho filtru pak kapal benzin což je zvlastni.

    Poradite prosim ??

    Doplněno:

    Ps.: Starter toci ale po chvilce jako by jel na prazdno ,kdyz ho nahodim znovu zas toci motorem a pak zase jako by jel na prazdno..ale predtim se mi povedlo nastartovat nakopavackou i starterem.

    8.6.2018 od Korado50

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    8.6.2018 od Jirkahu71

    Vysroubuj svicku a zkoukni jak vypada a jestli hazi jiskru. Jestli ti kape benzin z airboxu, tak mas nejsis netesny jehlovy ventil v karburatoru a timpadem se plovakovka preplavuje a bude se to uchlastavat. Zamer s na karburator a cistotu od nadrze ke karburatoru.

    Doplněno:

    nastartoval jsem :) , chyba byla asi v tom konektoru ktery se nasazuje na svicku, nebyl tam kontakt, promazal jsem volnobezku starteru a jak to naskočilo, (měl sem pripravene doklady a vse potrebne pro jizdu ve skutru) tak sem to projel asi 35km, a paráda jezdí to krásně, sice nefunguje tachometr a počítadlo KM ale tak to je drobnost která se určitě dá dohromady :)

    9.6.2018 od Korado50

    Pokud je to strikacka (neznam tenhle stroj) tak by to musel delat vstrikovac, nebo privod k nemu. Nekudy se tam ten benzin dostat musel. Ano svicku vyndas, prikostris o hlavu, valec, karter nebo ram a na jiskristi pri startovani musi litat blesky. Hlavne ale koukni na barvu a stav u jiskriste a jestli je sucha nebo mokra( po startovani)

    9.6.2018 od Jirkahu71

    pokud vím tento skutr karbec nemá, svíčku zítra zkusím dočetl sem se že ji stačí vyndat a přiložit na motor aby byla ukostřená a škytnout startérem

    8.6.2018 od Korado50

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.7.2019 od Buellrout

    Zdravím. Vzal jsem si od strýce skútr. Mp korado 125. R. V. 2013. Dva roky stal a teď sem si ho vzal, že ho rozhýbu. Baterka je samo dead. Vyzkoušel sem přes kabely od auta, ale nejde ani kontrolka, jako by vůbec nešel proud do spinacky už. Hledal sem pojistky, ale žádnou sem nenašel. Jen civku a snad by to mělo být zapalování. Nemáte někdo nějakou radu? Diky

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist