bmw_r1300gs_cartec




Za jízdy vypne elektrina, naskočí po pár minutách

  • 0

    28.5.2018 od Tommy_Maci

    Ahoj, potřeboval bych poradit kde hledat závadu na Suzuki Maraudrovy. Začala zlobit teprve tento víkend, z mého pohledu "z ničeho nic"
    Aktuální stav je takový, že motorku nastartuju, ujedu kousek (měřeno ve stovkách metrů) a motorka zhasne, je bez elektřiny. Vypnu zapalování, klíč počkám 2-4 minuty a znovu se rozsvítí, zase ji nastartuju.
    Moje domněnka je, že regulátor mizerně dobíjí, a prakticky jedu na baterku. Dneska se na to chci podívat tak bych ocenil rady co ještě zkontrolovat, v případě, že by se regulátor jevil v pořádku?
    Nechce se mi věřit, že by to bylo nějaké čidlo nebo zkrat když se to po pár minutách pak vrátí do provozu... Zároveň si nemyslím, že je problém s palivovým systémem, protože to by mi po chcípnutí motoru neodešla elektřina...
    Žeby se tam něco přehřívalo a šlo do zkratu? Na Maraudrovy ale tolik elektroniky není tak já fakt netuším.
    Prosím poraďte. Díky

    Doplněno:

    Při kontrole jsme zjistili, že konektor na relé startéru je roztavený, Zřejmě tam oxidace vygradovala až to celkem vysralo, po nabastlení konektoru zpátky moto startuje a chová se normálně takže nový dotaz prosím pěkně:
    Kde seženu nový konektor? Měl by mít označení FW-C-4F-B. Na Aliexpresu ho mají, ale čekat na to měsíc nechci. Google mi domácího prodejce nenašel.

    29.5.2018 od Tommy_Maci

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    28.5.2018 od Lumen

    Tezko soudit,ale kdybys vyrachl baterku tak bys podle me pote uz nenastartoval.mel sem podobny problem a po dlouhym hledani sem nasel problem ve ,,vycvachtany,, spinaci skrince..stacilo pak jen zarumplovat klickem a jelo se dal(vymena ale byla nutna)

    Doplnit odpověď

  • 0

    29.5.2018 od panTerek

    S baterkou souhlasím s Lumenem. Ještě zkus prostříknout čidla stojánek/spojka, jestli tam není nějakej studeňas a jestli to během jízdy nevyhodnotí "vysunutí stojánku" a nechcípne elektřinu.

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.5.2018 od kykys

    VypaDÁ TO NA KOSTRU. Jakmile se motor rozehřeje, uvolní se a proto i ta rozteklá svorka(konektor)
    Zajeď do jakékoliv motodílny a za pár šestáku ti ho prodají...
    Projdi celou moto a utáhni si konektory, šrouby s kostrou. Dvouválec vybruje a rádo se sem tam něco povolí.... I pojístky vystříkej kontoxem a nastrč spátky

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist