globalmoto_duben_nolan




Střílí do karburátoru

  • 0

    30.3.2018 od OldCrow

    Před zimou jsem odmontoval karburátory, uložil je do bedny. Na motoru jsem seřídil ventily. Karburátor celou zimu ležel, od října do března. Potom jsem karburátor zase namontoval na motorku. Po nastartování jsem zjistil, že při provozní teplotě, ale i při sytiči, v otáčkách kolem 2000, motor střílí do jednoho karburátoru. Je vidět, že z karburátoru letí kapičky směsi. Na volnoběh, ani ve vysokých otáčkách to nedělá, jen kolem 2000 a kousek níže - viz video.

    https://tr71.rajce.i...ni_stav#P3300046.jpg

    Neví, někdo, co to může způsobovat? Díky za rady.

    Doplněno:

    Podle odpovědí jsem nakonec seřídil hladinu plovákové komory. Nastavil jsem předepsanou vzdálenost plováku. Po vyzkoušení, jede motor bez střílení do karburátoru. Střílení zmizelo.

    Takže v tomto případě docházelo ke střílení do karburátoru vlivem nesprávně nastavené hladiny benzínu v plovákové komoře. Avšak nemůžu s jistotou říct, zda bylo málo nebo hodně benzínu, protože jsem sice vypustil ze střílejícího karburátoru méně benzinu než z druhého, dobrého ( což by naznačovalo, že hladina byla nízká ), ale plovák jsem při správném nastavení musel ohnout tak, aby dříve zavíral, než když střílel - to ukazuje na vysokou hladinu benzínu.

    Musím vzít v úvahu, že plovákové komory jsou spojeny propojovacími hadičkami různých délek, tak nevím, kolik benzínu vyteklo do jednotlivých plovákovek z hadiček.

    Přikláním se, dle práce, kterou jsem udělal, spíše k tomu, že karburátor střílel díky vysoké hladiny benzínu v plovákové komoře.

    2.4.2018 od OldCrow

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 1

    30.3.2018 od Tombik

    Napadá mě, že bys měl špatně naštelovanou vůli na sacím ventilu (resp. žádnou) - nedovírá a tímpádem to to stříli zpět do karbecu.

    Doplněno:

    Ahoj, chci se jen zeptat , víte někdo, jaké je orig. nastavení bohatosti směsi u Deauville 650? Díky

    31.5.2019 od Šupajz

    Jestli jsi vypustil méně benzínu, vypadá to na příliš nízkou hladinu v plovákovce, nastav plovák na výšku 9,2, jak je to v manuálu, mělo by to být vpohodě. Ideální by bylo komplet vyčištění a synchronizace...

    31.3.2018 od kuzmič

    Před zimou byl šroub bohatosti směsi u střílejícího karbu o 8 otáček vytočený. Nyní jsem ho dal stejně a střílení zmizelo. Když to střílelo, měl jsem šroub povolen o 1,5 otáčky cca.

    Vypustil jsem plovákové komory. Fungující karb - 41 ml benzínu, střílející karb 33 ml !!!!!!!!

    Zřejmě se bude jednat o stejnou závadu, jakou jsi popsal. Doufám, že po seřízení hladiny plovákové komory to bude dobré.

    31.3.2018 od OldCrow

    Ještě edit - volnoběh mi to drželo naprosto dokonale, za studena i za tepla. Projevovalo se to ve středních otáčkách

    30.3.2018 od Tombik

    Nemůže být ten konkrétní karburátor špatně nadstavenej? Podobnej problém jsem měl na XTčku, dokud se nezahřála, nešla vytočit. Musel jem to vždycky hrozně trápit aby se to roztočilo (každou xtou ránu to střelilo do výfuku i do karbecu). Pak když se to vytočilo, tak to bylo vpohodě do doby než otáčky zase klesly. Dělala to jen za studena, zahřátá vpohodě. Na vině byla špatná hladina v plovákovce - bylo to moc bohatý

    30.3.2018 od Tombik

    Provedena kontrola nastavení sacích a výfukového ventilů - jsou správně nastavené.

    30.3.2018 od OldCrow

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist