globalmoto_duben_nolan




Regulátor dobíjení - náhrada

  • 0

    28.3.2018 od chatra

    Hell-ou!
    Odešel mi regulátor dobíjení, těžko říct jak moc mým zaviněním a tak sháním nějakou spolehlivou náhradu. Má někdo zkušenosti s neoriginálním regulátorem z druhovýroby, případně rovnou čínským z ebaye? Další alternativa je náhrada za regulátor s MOSFETy, používá ho někdo, případně může doporučit konkrétní typ/výrobce?
    Monster má 520W magneto.
    Předem díky!

    Doplněno:

    Ještě než jsem regulátor vyhodili, změřil jsem ho a zdá se OK. Usměrňovač OK, všechny diody mají korektní závěrné napětí, výstup není zobrazovaný. Při zvyšování napětí na vstupu zareaguje regulace korektně a shuntuje to. Výstup z magnety se taky jevil korektní, stejné napětí mezi fázemi se zvyšuje s otáčkami. Odpor proti sobě v desetinách OHM, proti kostře >20M. Jediná zjevná závada je spálená 40A pojistka, tak ji zkusím vyměnit a připojit regrel.
    Nesetkal jste se někdo s podobnou závadou?

    28.3.2018 od chatra

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 1

    30.3.2018 od Dawes

    JAk už tady zaznělo, na číňany a jinej východ kašli. Měl jsem číňana jako rezervu "kdyby něco" a nevydržel ani 14 dní než přišla smysluplná náhrada od TourMaxu. S tím jsem řešil jedinej problém a to blbý ukostření (na držáku zadní stupačky, chyba byla v rámu). Vyřešil jsem samostatným kabelem ke kostře a na - pól baterky. Od tý doby nějaký 3000km a pohoda největší.
    Jinak Vape super. Mám na ČZtě a z okolí kdo ho má je spokojenej.

    S tou vypálenou pojistkou.. bych preventivně prošel svazek, jestli někde něco neni přidřený, 40A je hodně na to, aby byl jen (po proměření na pohled zdravej) regler v háji.

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.3.2018 od Medved

    Na cinske se asi vyser, neni s nimi dobra zkusenost. Ja mam dobrou zkusenost s Vape, Ignitech nebo Elesys.

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.3.2018 od Skrunch

    Z Číny možná tak hodinky za 3 dolary . Já jsem nahrazoval regl od Vape. Je to český výrobce, garantuje 95°C na desce. Fungoval velmi dobře a nadále se již tento problém stal minulostí

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.3.2018 od MOTORIK

    Na Suzuki GSX 650F jsem použil nejvýkonnější regulátor od VAPE a spokojenost. Na některé motorky mají i s konektorem nebo prekonektorují. Já to mastil doma pájkou.

    Doplnit odpověď

  • 0

    31.7.2019 od Motoblazen5

    Na Ducati český M-REG2 a máš klid, zvládá to bez problému. Kamarád ho na Ducati má, já na motorce také.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist