bmw_r1300gs_cartec




Nestartuje

Odpovědí (3)
  • 0

    24.3.2018 od PAP28

    Tak záleží, jestli startér se trochu hne nebo ne. Pokud je slyšet, že relé cvakne a startér nic. Bude to zoxidované relé. Rozebrat osmirkovat styky a nastříkat olejem na kontakty. Pokud startér lehce pootočí nebo je tam slyšet nějaká snaha, tak to vidím na baterii. Rovněž můžeš vyzkoušet napojit na auto a natočit přes kabely, pokud je to baterií.

    Doplněno:

    Kontroloval jsi i hlavní pojistku u baterky?

    25.3.2018 od maspe

    Chci říct, že pokud je špatný kontakt na relé startéru, tak sice cvakne, ale kontakty nesepne. Proto relé cvaká, ale startér se ani nehne (nejde tam proud). Relé je na elektromagnet, tam se nemá co pokazit, ale ten kontakt může oxidovat, už jsem to jednou na autě čistil. Pokud by byla špatná baterie, přes relé proud projde, ale baterie nemá dost šťávy a proto se může startér hnout, ale nenatočí. Rovněž můžeš proměřit baterii.

    25.3.2018 od PAP28

    Ahoj,diky za odpověď.Chces říct,že pokud je baterka v čudu nerosvítí se ani budíky?Prostě motka se tváří jakoby byla totálně bez štávy.Proto říkám že se tváří jako mrtvá.

    24.3.2018 od Honsan

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.3.2018 od Kratasek

    Stejný problém jsem měl loni. Vše ok, baterka nová cca půl roku (Banner za původní Yuasu - chyba, už nikdy Banner), kontroly a vše se rozvítilo, zmáčknu startér a nic...Najednou se vše rozblikalo, startér nic a najednou cítit sirovátka...takže baterka kaput, vyboulila se na jedné straně...a reklamace, prd..? Prej špatná nabíječka... No to jasně, používám C-tek a paráda. Chytřejší nabíječka snad ani není

    Takže nová baterie, dal jsem opět Yuasu a klid. (jo ta původní vydržela 10 let, originál z fabriky).

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.3.2018 od keithh

    ahoj.
    za mě je to s největší pravděpodobností špatná baterie. Pokud se nepletu pod 12V nepustí starter. Dej ji nabít na nabíječku pro gelové baterie!!! Na nabité naměřit by jsi měl tuším 14,4 V

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist