globalmoto_duben_nolan




Vybitá baterie a její oživení

  • 0

    10.5.2015 od vashicz

    Zdravim,
    v loni na zacatku listopadu jsem nechal motorku i se zapojenou baterii v garazi, kde teplota neklesla pod 5`C. Celkem cca 5 mesicu. Baterka se pochopitelne vybila. Kdyz jsem moto roztlacil a hodinu a vic pojezdil, nic se nezmenilo, porad jsem nebyl schopny motor natocit. Nemelo to ani snahu. Pak jsem dal bateku na 24h na nabijecku (pujcenou, nevim co to bylo zac), baterku jsme zapojil ale starter to neroztocilo. Potreboval jsem se ale nejak dostat, takze jsem moto zase zduchnul z kopce, ujel ani ne 3 km a kdyz jsem zkusil starter, normalne jsem to nakopl. Ted jsem ve stadiu, ze rano je baterka slaba na nastartovani, ale kdyz popojedu, pak je baterka na takove urovni, ze je schopna motor natocit. Nicmene je porad hodne slaba.
    Otazka je teda takova, jestli koupit novou baterku, nebo zkusit zainvestovat do nabijecky, ktera ma i nejaky rezim ozivovani. Uvazoval jsem o NOCO G3500. Myslite ze baterka uz nezachranitelna?

    Diky za radu

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    11.5.2015 od homat

    měl jsi hluboce vybitou baterku, která je teď sulfatovaná. Jediný způsob jak to opravit je koupit novou a až budeš příště zazimovávat nezapomeň baterku vyndat a pravidelně dobíjet.

    Doplnit odpověď

  • 1

    10.5.2015 od bushman7

    Plně vybitá baterka bude vpodstatě KO už mnohem dřív, než po pěti měsících (v řádu týdnů, i samotné úplné vybití jí pořádně ubere na životnosti, pokud je přežije), jednoznačně novou baterku.

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist