globalmoto_duben_nolan




přední brzda

  • 0

    8.8.2015 od frnk

    Mám problém s přední kotoučovou brzdou!!Po pár km aniž použiji brzdu mi začne přibrždovat,když zastavím, tak mám problém se opět rozjet!Když ale pokračuji v pomalé jízdě tak se asi po 15 km opět povolí a už se to pak neopakuje.Až zase druhý den to samé.Zkoušel jsem odvzdušnění což nepomáhá,kapalinu mám novou.Nevíte někdo co by to mohlo dělat???Děkuji předem za jakou koliv radu,

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    8.8.2015 od Heny22

    Pístky vypadají jak? Nejsou přidřené?

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.8.2015 od ja1

    špatně seřízená páčka .. pístek v pumpě se nevrací a nepustí kapalinu zpět do nádobky

    Doplněno:

    na páčce je štelovací šroub kterým vymezuješ vzdálenost páčky od pístku.. když ho přitáhneš moc,pístek se nevrátí a nepustí kapalinu zpět do nádržky. kapalina se od destiček zahřeje a nabyde. pak brzdí a je schopna kolo zabrzdit. pak čekáš až kapalina vychladne a polití vodou brzdiče ji určitě neochladí.

    10.8.2015 od ja1

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.8.2015 od frnk

    Díky za informaci zkusím oboje varianty vyčištěním,jen mi není jasné proč to potom povolí když se tý brzdy vůbec nedotknu,a ni v podstatě nemohu nebot páčka brzdy je tvrdá,nejde zmačknout.

    Doplněno:

    Díky ale píšeš kapalina vystydne ale hloupá otázka od čeho se zahřeje,když se vůbec nedotknu brzdy a zadní je kotoučová?Je ale fakt že i když se kolo protáčí volně tak je slyšet šelest destiček o kotouč což je prý u kotučové.brzdy normální a tím se vě větší rychlosti zahřeje celý brzdič.Pochybuji ale že se další jízdou s přibržděním z ničeho nic sama uvolní v podstatě je kotouč čím více drhne rozpálený.Zkoušel jsem to po zastavení polejt vodou myslím brzdič ,že se ochladí a povolí ale úspěch nebyl až po úplném vychladnutí.!!

    9.8.2015 od frnk

    kapalina vystydne

    9.8.2015 od ja1

    tlak přemůže pružinu a kapalona se vrátí do nádobky

    9.8.2015 od ja1

    Doplnit odpověď

  • 0

    10.8.2015 od Slávek-TDM

    Jen pro sichr, nemas prelitou nadobku na kapalinu? Vraci se ti kapalina zpet do nadoby? Nebo na aute uz jsem videl, ze brzdova hadice vevnitr zterela tak, ze se odchlipla a branila kapaline se vratit zpet a kolo soustavne brzdilo.

    Doplněno:

    v nádobce je ta těsnící gumová membrána a ta by se případně poddala

    10.8.2015 od ja1

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist