globalmoto_duben_nolan




pionýr nestartuje

  • 1

    25.1.2018 od Péša16

    Ahoj,
    prosím o radu ohledně pionýra. Kouipil jsem pinčla a měl zapalovací cívku z auta (12V) a nějaký ten plošný spoj se součástkami. Pinčl začal zlobit, tak jsem tam vrátil původní cívku i přepínač a asi sem si nechal špatně poradit že musím znovu nastavit zapalování. Pořád to nemohu seřídit, musel jsem koupit i nové díly, staré už byly oběhané(kladívko,kondik, vnitřnosti v karburátoru). Zkouším si různě hrát se zapalování, různé hodnoty předstihu,ale nic, hladina v karburátoru je podle návodu a i sní sem laboroval různě, svíčky různý a nic. Motor sem zkusil ve svěráku jen na ostro cívku,když kouším jiskru na válec tak hází, dám do motoru a nic. Nenapadá někoho něco????

    Doplněno:

    Tak sem zjistil, že rotor je označený 05 přičemž by měl být označený 20. (četl sem ve forum) Rotor jsem vyměnil. Střiknul jsem pod svíčku benzin a zkusil to, zabublá a benzin je po té černý. Vačku sem zkusil taky jinou. když zkusim jiskru na válec tak silná modrá.

    27.1.2018 od Péša16

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (6)
  • 0

    25.1.2018 od Čmoud

    Jakou si tam dal cívku,jaký jsi nastavil předstih a co si koupil nového do karburátoru.Čemu říkáš správná hladina a nakonec co tam máš za svíčku?Jak vlastně nastavuješ předstih?Teče ti tam vůbec benzín a jak vypadá nádrž?Zkus to trochu konkrétně,pak s tim můžeme něco dělat.

    Doplněno:

    cívky mám dvě 6V zkoušel jsem obě, přičemž jedna mi funguje na 555. Koupil jsem tu sada, jak v ní jsou všechny věci do karbecu( soupátko , jehla, pružina, trysky, jehla na plovák, ventil, plíšek) v návodu je udaná hladina po zmáčknutí plováku lícovala hjorním límcec karbecu. Nádrž sem čistil několikrát i kouhoutek benzín tekl, vyměnil jsem dokonce i tesnění v kohoutku. Předstih nastuvuju podle návodu. Svíčky N14,N15,N17

    25.1.2018 od Péša16

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.1.2018 od Jirkahu71

    Pionyr bud nehazi jiskru, nebo do valce nejde benzin. Jinak musi alespon blafnout. Ale muzes mit sjetou vacku a pak se neda nastavit tovarni odtrh.

    Doplněno:

    je to 05, ale motor už je novější a je tam 30W zápalko s cívkami

    26.1.2018 od Péša16

    Jeste me napada, nenapsal jsi co je to za pionyra. Je tam zapalovani s tim hlinikovym kosem a nasroubovanymi civkami, nebo jako ma 555 se stavitelnou deskou kladivka ?

    26.1.2018 od Jirkahu71

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.1.2018 od grooll

    svíčka ven - vyčistit, vem injekční stříkačku a zkus stříknout přímo do válce 2ml benzínu, zašroubuj svíčku, připoj jí a párkrát prošlápni, pokud alespoň zabublá, je jasný že je přoblém v přívodu paliva.

    když nezabublá, je problém v zapalování.
    slabá jiskra (špatná svíčka/cívka u magneta/zapalovací cívka/kabel/kondík/kontakty/slabý rotor)
    silná jiskra - špatný předstih

    Doplněno:

    Jo a může být i špatná fajfka

    26.1.2018 od grooll

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.1.2018 od Frantas

    Jen bych doplnil. Nikde jsem nevidel, jakou autor "vratil" indukcku. Pionyr ma mit ! 8V !
    Jinak, kdyby to nebylo ani zapalko, ani karbec. Muze to byt gufero pod zapalovanim.

    Doplněno:

    gufero na straně zápalka je suché, kdyby bylo špatné tak by přeci aspon rosilo ne????

    27.1.2018 od Péša16

    Uz jsem mel i pareza s chybejicim guferem na strane primarniho tetezu. Mel tam nejaky zbytek lojove snury. Napadeno kutilem domacim. Lidova tvorivost ma u nas poradne koreny.

    26.1.2018 od Jirkahu71

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.1.2018 od sramis

    Dej sem nejaky foto, treba to pujde lip vyresit...

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.1.2018 od Stompař

    Stříkni tam benzin misto karburatoru a jestli to aspoň chytne tak je to karburatorem, jestli ne tak tam dej novou svičku.

    Doplněno:

    to už sem zkoušel, svíčky mám nové, a benzin sem stříkal do válce

    29.1.2018 od Péša16

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist