globalmoto_duben_nolan




řazení

  • 0

    3.1.2018 od Vorel14

    Po 15 letech úplného klidu ve stodole chci zprovoznit Pionýra. Motor naskočil ale nejde správně řadit, zařadí se pouze jedna rychlost a to trojka.. Šlo by to nějak rozhýbat ? Obávám se to rozebrat, ještě jsem to nedělal. Před uvedením do klidu to řadilo .

    Doplněno:

    Závada odstraněna.
    Po dlouhém skladování 15 let ve stodole došlo k přireznutí jednoho kolečka na hřídelce v převodovce. Muselo tedy dojít k rozpůlení motoru rozhýbat kolečko a vyčistit od rzi.
    Děkuji kolegům za snahu mi pomoci.

    7.1.2018 od Vorel14

    Ještě doplňuji, že jsem již dříve vyměnil olej a nový je PP - 90. Dnes jsem rozhýbal spojku / šroubovákem dole kde je na páce spojky lanko s pružinou jsem za chodu motoru i v klidu zapínal a vypínal do krajních poloh/, která nyní vypíná, jde normálně zařadit jednu rychlost a po zmáčknutí páčky se zastaví rozběhlé zadní kolo zvednuté na stojánku.
    Řadit lze i v klidu bez nastartování a bez spojky, směrem dolů se zařadí jedna /nevím tedy přesně jaká/ rychlost a potom nahoru vyřadit na neutrál. Jinak další řazení stále nejde !
    Řadící mechanismus volný není.

    4.1.2018 od Vorel14

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    3.1.2018 od Čmoud

    Chce to rozhýbat spojku je slepená a nový převodový olej.

    Doplněno:

    Ještě ke spojce. Zkouším pojezd na stojanu se zvednutým zadním kolem, po nastartování zmáčknu spojku a řazení té jedné rychlosti , nevím zda je to 2 nebo3, jde velmi špatně je to jako by bez spojky - násilím. Bude to jak píšeš asi slepená spojka. Odpojím tedy lanko spojky a šroubovákem místo lanka několikrát, za chodu motoru zatlačím do krajní polohy na maximum vypnutí.

    4.1.2018 od Vorel14

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.1.2018 od JiriBN

    Chtělo by se to trochu víc rozepsat......
    Spojka funguje?
    Není povolený řadící mechanismus na karterech?
    Řadíš správně..... Pařez 1 dolů ostatní nahoru, Pionýr 20, 21 a Mustang 1 nahoru zbytek dolů?

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.1.2018 od Julip

    Trojku tam dostaneš jenom přes dvojku. Prostě nerozumím.Mozna přilepená spojka v pozici dvojka. Potlačit na neutrál(bez otočení motoru)
    to jde?

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.1.2018 od Frantas

    To nejde spravne radit vypada jak ? Klidne by mohla odejit pruzinka v radicim automatu. Pak to prave doradi dolu (nebo nahoru) a vic nic. Jedina rada na dojeti je naklonit hodne pionyra, aby patricna packa byla odtlacena gravitaci a ne pruzinkou. (Clovek si tam da misto jednicky (nebo trojky) dvojku, aby aspon nejak dojel )

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist