globalmoto_duben_nolan




nefunkčí tlačítko start motorky

Odpovědí (3)
  • 1

    5.12.2017 od Milos1

    Nejdřív se podívej v jaké poloze je vypínač motoru na řidítcích. Jestli v poloze vypnuto, netočí se ani startér. Je řadička v poloze "Neutrál"? Jestli tohle všechno je v pořádku. Připoj startér (svorka na jeho těle pod gumovou krytkou) kusem drátu rovnou s + pólem baterky. Jestli se bude točit, hledej závadu kolem startovacího relé. Je při stisknutém tlačítku "Start" proud na jeho cívce? Vyzkoušíš to i žárovkou. Jinak kvůli tomu vypínači motoru sem jednou zmatkoval taky. To bylo na jiné motorce. Startér točil, ale nechytla. Málem sem si volal odtahovku.

    Doplnit odpověď

  • 1

    5.12.2017 od Yura

    ještě jedna možnost:
    Úplně mrtvý tlačítko START může též značit nefunkční vypínač ON/OFF (červenej, na pravej straně řidítek). Ten má u Virag tendenci se "ochodit" a ztrácet dotek. Už jsem to řešil na obou mých strojích. Je nutné skříňku rozebrat, kontakty opatrně přihnout (jsou to mosazný plíšky, pozor ať to neulámeš nebo nezdeformuješ), případně "posílit" styčná místa pájkou a cínem. Nic složitýho, mě to pomohlo a motorky od té doby chodí bez problémů.

    Doplnit odpověď

  • 0

    6.12.2017 od Saddam

    Krom předchozích odpovědí může být problém třeba i v čidlu v převodovce, který nenechá nastartovat s kvaltem na stojánku. Může se stát, že vinou poruchy "ukazuje jedničku" i když máš neutrál. Zkus, jetsli to pojede s vymáčknutou spojkou a zaklopeným stojánkem (to jsou včechno věci, který do startovacího/zapalovacího obvodu zasahujou).

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist