bmw_r1300gs_cartec




Cinkání/rachtání v motoru

  • 0

    20.7.2015 od Nemesise

    Ahoj,

    Doufám že tedy už konečně rozseknu svůj (možná pouze psychický) problém. Koupil jsem si teď nedávno FZ6 a po pár jízdách když ze mne opadlo to první nadšení, jsem začal slyšet takové "cinkání / rachtání" z motoru, nejprve jsem myslel že to dělá řetěz, protože to je dost podobný zvuk, ale po delším zkoumání jsem zjistil že zvuky vycházení přímo z motoru. Při volnoběhu to nedělá, až při vyšších otáčkách a to i bez jízdy pouze po přidání plynu na neutrál.... a pak to dělá po celou dobu až do těch 8 tisic pak už přes vítr a výfuk nic neslyším Zkoušel jsem to hledat všude možně to internetu co by to mohlo být... Ale nenarazil jsem na nic kloudnýho, někdo psal tohle, jiný zase tamto, a pak zese taky že prej to je normální, že to tyhle motory dělají... Tak jsem se chtěl zeptat na Vaše zkušenosti a postřehy, hlavně by mě asi zajímalo jestli se toto děje u více na lidí s FZ6? Protože pokud je to pravda a je to "normální" můžu konečně klidněji spát.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    20.7.2015 od madcat

    Řetěz to klidně může být, ale rozvodovej - když už je nataženej, tak je slyšet. Zajel bych s tím do servisu, ať se ti na to mrknou.

    Doplnit odpověď

  • 0

    21.7.2015 od cnn88

    mam to iste na hornete rozvodak to neni uz mi cinka 17t km , ojnicne lozisko to moze byt ale dufam ze nie

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.7.2015 od pumr

    Stejný problém, po hodinách ztrávených na všemožných fórech jsem usoudil, že je to klasický "funny Yamaha sound" a už to neřeším... V neautorizovaným servisu mi řekli, že je to cajk... Mě to "cvaká" víc, když je motor hodně zahřátej 3-4 čárky... Pak jsem si všiml, že po dálniční či svižné jízdě -- tzn. motor je dlouhodobě v otáčkách -- je na pár jízd po cvrdlikání, pak zase když jen kodrcám do práce městem tak se to zhorší... Takže moje řešení je - pěkně motor vytáčet a je po cvrdlikání...

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.8.2015 od marosH

    Dělá to napínák rozvodáku posílám video na něm to je znázorněné cvakání

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist