bmw_r1300gs_cartec




Pohupovanie v prednom pružení

  • 0

    27.6.2017 od Metric

    Ahojte, mám menší problém s prednou vidlicou na Tigrovi (model '11). Po prejazde i sebemenšej nerovnosti sa mi potom ešte chvíľku pohupuje - mám pocit, ako by poriadne nefungovalo tlmenie. (Na zadku je cítiť, že sa raz zhupne, niekedy ani to, predok sa ešte chvíľu húpe.) Máte s tým skúsenosti? Iného Tigra nemám, ročník 2015 má už inú vidlicu, takže sa to porovnať nedá. Na väčších nerovnostiach to nie je moc cítiť.

    Zatiaľ som skúšal nechať vymeniť pneumatiku a vyvážiť koleso, ale nepomohlo to. Známy, technik mi nevedel poradiť, len mal nemiestne poznámky, že to bude asi vlastnosť motorky a ako mu to jeho GS nerobí.

    Nejaké nápady? Na tých starých Tigroch sa predok nastavovať nedá...

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 1

    27.6.2017 od dangsx1100g

    Tak to ti to netlumí.Rozebrat a udělat servis.

    Doplněno:

    Vďaka za radu, myslel som si, že to asi bude ono, ale nebol si istý.

    27.6.2017 od Metric

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.6.2017 od Brůča.

    Na mém Triumphovi jsem po podobném chování motorky - nemám ale Tiger - tento nešvar vyřešil hustším olejem do vidlic. Povolit, vytáhnout, vylít a nalít hustší olej. Jezdím povětšinou plně okufrován a s bábou za zadkem...................a předek lze seřídit pouze přepětí pružiny, ale toto způsoboval odskok, který byl díky řídkému oleji rychlý. Práce na cca 2 hodiny na chodníku před garáží i s vypitím kávy.
    Než dělat komplet repas, když netečou gufera, zkusil bych nejprve výměnu oleje.

    Doplněno:

    Nevšimol som si ani slzičku, tiež som podozrieval olej, tak sa dohodnem s technikom na výmene a uvidím. Vďaka všetkým za rady.

    3.7.2017 od Metric

    Doplnit odpověď

  • 0

    30.6.2017 od miguel323

    Souhlas...Nerepasovat...jestli netečou,tak jak psal Brůča....vyměň olej....množství dle manuálu...u vidlí je to docela důležitý...

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.9.2018 od Houska60

    Tak to prostě je kámo. Předni vidle na Tigerovi stoji za prd. Vidlice má tendence v rychostech cca 50 až 65 pumpovat. Do roku 2013 to dělaji prakticky všechny. Někde jsem se dočetl, že je na vině křivej nekvalitni přední ráfek, ale odmítl jsem to řešit. Prostě jsem si na to zvykl. Patří to prostě k Tigerovi

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist