globalmoto_duben_nolan




Kovové zvuky z motoru

  • 0

    12.6.2017 od fany63

    Dobrý den,mám problém s motorem.Při studeném startu se z motoru linou kovové zvuky,spíše rány.Znatelně kolísají otáčky a je nepravidelný chod.Po nějaké době,asi 2 minuty zvuky zmizí a otáčky se stabilizuji,díky sytiči trochu výš,asi 1600 a pak pomalu klesají k 1400.Při zahřátém motoru vše O.K. Letos na jaře provedeno seřízení ventilů,výměna oleje a vloni výměna roz.řetězu.V servisech tápají

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    12.6.2017 od pistapista31

    kntrola vôle ventilov

    Doplněno:

    ešte raz

    12.6.2017 od pistapista31

    Doplnit odpověď

  • 0

    12.6.2017 od Slávek-TDM

    IMHO to ventily nebudou, ty by delaly problemy za tepla a navic neni duvod, aby se ozyvaly jakykoliv rany od motoru.
    Jako prvni bych vyradil omezovani klapek v airboxu, ktery melo na svedomi kolisani volnobehu a chcipani. Popisuju to i tady:
    http://www.motorkari.../?t=196911&pgr=1
    Da se to udelat zaslepenim hadicky co vede do ovladani toho ventilu nebo vyndanim sedivyho dratu z konektoru. Oboji je popsany v tom vlaknu. Svicky jsi predpokladam daval novy a spravny?

    Doplněno:

    Jo a zjisti si, jestli byla motorka na zarucni vymene TPS senzoru. Pokud ne, v Yamaze by ti ho stale meli vymenit zdarma v ramci svolavaci akce.

    12.6.2017 od Slávek-TDM

    Doplnit odpověď

  • 0

    14.6.2017 od gorkin

    zkusit dopnout napínák rozvoďaku

    Doplněno:

    Napinak se dopina automaticky pruzinou a jsou na nem zoubky, aby se nevracel zpet. Ja jsem ho na TDMku zkusil dopnout o jeden zub rucne, ale hlucnost se nijak dramaticky nezmenila. Navic by to nemelo zadnou souvislost s teplotou. A jeste jedna vec, pri vyndani napinaku tak v pulce pripadu preskoci rozvodak o zub, kdyz jsou ventilovy pruziny stlaceny a vacka je zrovna v blby poloze.

    15.6.2017 od Slávek-TDM

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist