globalmoto_duben_nolan




Nedaří se odvzdušnit

  • 0

    7.6.2017 od Meldík



    Ahoj, už několik dní se peru s přední brzdou.
    Moto jsem koupil už v zimě, ale špatně nebrzdí. Brzdím ukazovákem a prostředníkem a zbytek prstů si drtim mezi páčkou a plynem. Koupil jsem i krátký páčky, ale pořád jsou moc dlouhy :D. Pokoušel jsem se odvzdušnit, nejdříve klasicky, přes páčku, pak obráceně, vysával jsem kapalinu přes odvzdušňovák stříkačkou. Tříkačkou jsem zkoušel kapalinu i plnit preš odvzdušňovák. Kapalinu jsem nechal i volně vytékat přes odvzdušňováky. Koupil jsem i novou kapalinu.
    Pokud páčkou 2-3x zapumpuju, tak je pak ztvrdne a je už daleko od plynu, ale jak ji pustim a po chvili pritáhnu,tak opět skoro až na plyn.
    Dneska sem rozdělal pumpu, ale nic na ní nevykoukal, zatím se mi nechce kupovat repas sada na pumpu za 900,- když pak zjistím, že to nepomohlo.
    Destičky jsou opotřebeny stejnoměrně.
    Má někdo někakou radu?

    Doplněno:

    Tak jsem měl moto v servisu, kde mi navíc vyměnili destičky a znovu kapalinu a brzdiče údajně pročistili kanálky v brzdičích. Moto brzdila cca 70km parádně, ale pak se páčka opět propadla a dalších cca 700km brzdila pořad stejně až skoro u plynu, už se to dál nezhoršuje, ale nebrzdí se tak dobře :(

    9.7.2017 od Meldík

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    7.6.2017 od jerry66

    Skús orginál odsávačku na odvzdušnenie bŕzd-niekde požičať,mne pri podobnom probléme pomohla jedine tá.

    Doplnit odpověď

  • 0

    7.6.2017 od Carlo888

    hele pral jsem se stím na Gsxru,pak jsem brzdiče odšrouboval,dal výš a otočil aby odvzdušňovák byl vejš kvůli vzduch.bublině,za předpokladu,že pumpa maká a vše těsní...tak by to mohlo klapnout..

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.6.2017 od Duchy10

    Já jsem na své ZX-9R úplně to samé. Musel jsem mít na brzdě všechny prsty, jinak bych si tam malíček a prsteníček při brždění zlomil. Odvzdušňoval jsem, dal pancéřky a dokonce jsem zkoušel i jinou pumpu, což taky nějak dramaticky nepomohlo. Nakonec to vyřešila až origo sada všech gumiček. Stálo to tedy rozhodně více než 900 Kč, ale od té doby je klid.

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.6.2017 od Medved

    Otevri nadobku brzdovky, napumpuj packou az do tvrda a pak packu silnou gumou (gumicuk je fajn) nafest pritahni k riditku. Nech to pres noc a rano mas odvzdusneno. Pokud ne, anebo pokud se to zase za par zabrzdeni zavzdusni, tak ti to nekde taha vzduch.

    Doplnit odpověď

  • 0

    14.6.2017 od Zwei

    S kamarádem jsem teď řešil něco podobného na Suzuki Intruder 1400 a podařilo se to až když jsme kapalinu doplnily stříkačkou přes povolený odvzdušňovák až nahoru k nádobce s páčkou.Pak už se to jenom párkrát zmáčklo a vyhnalo pár bublinek a dobrý.Obráceně to vůbec nešlo.Nestačí tedy naplnit brzdič,ale musíš dostat tu kapalinu přes brzdič až k nádržce.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist