globalmoto_duben_nolan




Klepání ventilů ?

  • 0

    12.5.2017 od zolikvtx

    Potřeboval bych poradit.

    Nechat jsem seřídit ventily a vzhledem k tomu, že moto je osazeno laděným výfukem a otevřeným sáním, rozhodl jsem se k montáži Power Commanderu PCV. Obojí při jednom. Zapojil jsem PCV podle schematu, připojil jsem navíc volitelné vstupy snímač teploty na vstup analog a snímač otáček. Poté byl proveden DESMOG - http://tech.bareass...ine/vtx-1300-desmog/ - protože hadice z filtru sání byla pouze zaslepena a v systému se držela voda. Podle obr. v odkazu na bazmeku s názvem reed valve jsem udělal záslepku z 10 mm šroubu, místo kovových desek, kterými v odkazu zaslepily motor.
    Do PCV jsem ještě nijak nezasahoval, takže by v něm měla být nahraná nulová mapa - jako by tam PCV nebyl.
    Problém je v tom, že -
    a) motocykl v nízkých otáčkách škube a sem tam při ubrání plynu v nizkých otáčkách střelí do výfuku, ve vyšších otáčkách ok. Způsobuje to nenastavený PCV ?
    b) po seřízení má ale motor jiný zvuk, viz. - podle mně špatně seřízeno nebo se
    pletu ?
    Díky za názory a rady.

    Doplněno:

    Odpovím si sám, klepání je špatně seřízený výfukový ventil na zadním válci - je k němu na pikaču přístup, takže znovu a lépe. Cukání motorky způsobovalo špatné zapojení PCV a potenciometru škrtící klapky - šedý z PCV spojit s prostředním červeno žlutým, nikoliv krajním, jak se zdá podle foto z návodu.

    18.5.2017 od zolikvtx

    zjistil jsem ještě toto - za studena zvuk OK -https://www.youtube.com/watch?v=Z8CkZ9vi1IQ , v novém Power Commanderu není nulová mapa, nahrál jsem zatím mapu jaká má být. Střílení do výfuku přestalo.

    Zbývají dvě závady - po zahřátí klepe v motoru a při zahřátí cca. v 1600 otáčkách se motocykl dusí, jede jako by na jeden válec.

    15.5.2017 od zolikvtx

    b) anebo se kovový zvuk z motoru ozývá protože jsem reed valve pouze zaslepil a nevybral ze vnitřku tu kovovou membránu ?

    13.5.2017 od zolikvtx

    Odpovědět Doplnit dotaz

Zatím nebyla vložena žádná odpověď

Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist